• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

15:00

NAJKREMASTIJA ČOKOLADNA TORTA SA FILOM OD TREŠANJA Poslastica koja se topi u ustima (VIDEO)

Printscreen You Tube Useful and quick

Recepti

NAJKREMASTIJA ČOKOLADNA TORTA SA FILOM OD TREŠANJA Poslastica koja se topi u ustima (VIDEO)

Podeli vest

Leto je pred nama, a ako želite da napravite ukusnu poslasticu za goste, onda možete da spremite kremasti čokoladni desert sa filom od trešanja.

Sastojci:

200 g čokoladnih napolitanki

70 g trešanja
110 ml vode
15 g želatina
1/2 limuna 
220 g šećera

Za glazuru: 

100 g mlečne  čokolade 
80 g putera 

Foto: Printscreen You Tube Useful and quick

Čokoladna torta

Priprema:

Napolitanke dobro izglendirajte. Na tacnu stavite obruč i dobro utisnite napolitanke po dnu. Ostavite u frižideru dok pripremate fil. Trešnje očistite od koštice, pa dobro izblendirajte. Želatin pomešajte sa 50 ml vode, pa ostavite da nabubri.

U šerpu sipajte 60 ml vode, šećer i sok od pola limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa. Želatin otopite na pari, pa kratko umutite, a onda postepeno dodajte smesu sa šećerom i mutite sve dok ne dobijete belu i penastu smesa.

Zatim dodajte višnje koje ste prethodno procedili kroz sito i nastavite da mutite. Sipajte fil preko keksa, pa poravnajte i ostavite par sati u frižideru. Čokoladu otopite na pari, pa dodajte istopljeni puter i promešajte. Skinite obruč i prelijte preko torte, ostavite u frižideru da se stegne. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija