• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Autor: Informer.rs

11.07.2023

12:35

Probajte čizkejk sa keksom i kiselom pavlakom Osvežavajuća poslastica za vrele dane

Shutterstock

Recepti

Probajte čizkejk sa keksom i kiselom pavlakom Osvežavajuća poslastica za vrele dane

Podeli vest

Kremasti čizkejk od nekoliko sastojaka se lako pravi i veoma prija na letnjim vrućinama.

Čizkejk ima lagani fil od kisele pavlake, a bobičasto voće ga čini posebno osvežavajućim. 

Sastojci:

2 šolje zdrobljenog keksa (kao što su Graham krekeri ili digestivni keksi)

1/2 šolje neslanog putera, rastopljenog
2 šolje kisele pavlake
1 šolja granuliranog šećera
3 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

sveže ili zamrznuto bobičasto voće (400 grama)
Šećer u prahu za posipanje, po želji

Foto: Printscreen You Tube

 

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C. U činiji pomešajte mlevenu plazmu i otopljeni puter dok se dobro ne sjedine. Pritisnite smesu na dno podmazanog pleha, stvarajući ravnomeran sloj.

Ovu podlogu od keksa pecite u zagrejanoj rerni deset minuta. Zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dok pripremate fil.

U činiji za mešanje pomešajte pavlaku, šećer, jaja i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno.

Na ohlađenu podlogu od keksa u kalupu sipajte fil od pavlake i ravnomerno rasporedite. Vratite pleh u rernu i pecite oko 45-50 minuta, ili dok se fil ne stegne i ivice blago porumene.

Izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se ohladi u kalupu oko deset minuta. Zatim pažljivo uklonite stranice kalupa i ostavite da se kolač potpuno ohladi na rešetki.

Dok se čizkejk hladi, u šerpici izdinstajte bobičasto voće sa pola čaše vode i dve kašike šećera. Ukrasite kolač ovim sirupom sa voćem i šećerom u prahu.

Ostavite čizkejk u frižideru najmanje nekoliko sati, ili preko noći, da se ukusi spoje i fil stegne.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set