bakina kuhinja
Recepti
Najbolji recept za džem od kajsija! Pravi se bez šećera, a ukus je fantastičan (VIDEO)
Ako ste kupili kajsije, onda možete da se oporbate u pravljenju domaćeg džema i to bez šećera. Imaćete ukusan namaz za doručak.
Potrebno je:
6 kg kajsija Foto: bakina kuhinja
300 gr rurmi ili suvoga grožđa
po želji malo cimeta
300 gr urmi ili suvog grožđa
Priprema:
Kajsije dobro oprati odstraniti koščice i delove koji nisu zdravi. Dovoljno je da ih samo prepolovite.
Urme ili suvo grožđe potopiti u vodu najbolje uveče pa ih ocediti i samleti. Izmešati sa kajsujama i staviti šerpu u rernu na 230 stepeni .
Povremeno promešati. Kad je reč o šerpi birajte što širu i tanju šerpu i žicu stavite na dno.
Nije potrebno poklapanje već samo povremeno promešati na 15 minuta. Kuvati da voda ispari i ostane samo gustina. Po želji možete izblendati štapom, a mogu ostati i onako u komadu kajsije.
Kad se vidi dno šerpe džem je gotov. Tegle dobro oprati i serilisati na 100 stepeni u rerni, pa sipati vruć džem dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopako. Svaku načenu teglu držati u frižideru.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar