• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.09.2023

19:00

Slatka pita sa grizom! Ukusna poslastica koja odlično ide uz kafu (VIDEO)

Printscreen You Tube Greek Cuisine

Recepti

Slatka pita sa grizom! Ukusna poslastica koja odlično ide uz kafu (VIDEO)

Podeli vest

Napravite slatku pitu u kombinaciji sa grizom i imaćete ukusan desert.

 

Sastojci: 

4 kore za pitu 
500 ml mleka
100 g putera
60-70 g šećera
80 g griza
1 vanilin šećer
1 jaje
voda

Još: 

šećer u prahu 
cimet

Foto: Printscreen You Tube Greek Cuisine

 

 

 

Priprema: 

U mleko dodajte šećer, griz i prstohvat soli. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte vanilin šećer, promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Na radnu površinu stavite koru i premažite je istopljenim puterom, pa poprskajte vodom.

Zatim preko stavite drugu koru, premažite puterom i poprskajte vodom, pa stavite treću koru. Takođe je premažite istopljenim puterom i poprskajte vodu.

Četvrtu koru stavite na sto, premažite puterom i poprskajte vodom, pa preklopite na pola. Tu polovinu premažite puterom i poprskajte vodom, pa ponovo preklopite na pola. Stavite na sredinu već spremnih kora.

Ohlađeni fil umutite, pa premažite samo po preklopljenoj kori, koja stoji na sredini. Savijte ivice kora prvo po dužini, pa poprskajte vodom, a onda savijte i po širini. Premažite istopljenim puterom i stavite pitu u pleh koji ste nauljili i obložili pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 30 minuta. Isecite pitu, pa pospite šećerom u prahu koji ste pomešali sa cimetom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija