• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

25.10.2023

11:25

Napravite lazanje po najjednostavnijem receptu! Savršen ručak uz malo truda

Shuterstock

Recepti

Napravite lazanje po najjednostavnijem receptu! Savršen ručak uz malo truda

Podeli vest

Čuveni italijanski specijalitet, lazanje, je veoma ukusno jelo za čiju pripremu vam ne treba mnogo vremena.

Uz malo kulinarskog umeća i osnovne sastojke lako možete da napravite lazanje. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje će obradovati vaše ukućane, ali i goste. 

Sastojci:

400 g kora za lazanje
0,5 kg mešanog mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crvenog luka
beli luk (tri čena)
peršun
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,6 l mleka

Foto: Shuterstock

 

 

Priprema:

 Sos:

Na ulju prepržiti naseckani crveni luk, dodati meso i još malo propržiti. Zatim dodati paradajz, vino, so, biber, seckani peršun, seckani beli luk i ostale začine. Može se dodati na sitne komadiće narezana šargarepa i drugo povrće, po želji.

Sve zajedno se mora kuvati oko pola sata, tj dok veći deo tečnosti ne ispari.

Bešamel:

Na maslacu prepržiti 3 kašike brašna, dodati toplo mleko i, uz stalno mešanje, kuvati dok se malo ne zgusne. (Ako vam “pobegne” i zgusne se previše, dodajte još malo mleka)

Lazanje (testeninu) ubaciti u kipuću vodu 2-3 minuta, a nakon toga ih držati u hladnoj vodi.

Lazanje se slažu u dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu. Tepsiju prvo namazati margarinom i zaliti jednim slojem bešamela. Nakon toga ide prvi red testa.

Na testo opet lagano bešamel i onda red sosa. Pa opet testo pa bešamel pa sos, testo, bešamel, pa sos…

I tako dok se ne potroši sve, s tim da testo mora biti poslednje i mora biti zaliveno bešamelom. Važno je da sosa i bešamela ima dovoljno, da testo ima u čemu da se kuva.

Takođe, kod pripreme treba imati u vidu da sos bude malo slaniji jer bešamel i testo ne sadrže so.

Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45-50 minuta dok ne porumeni, zatim posuti parmezanom i peći još 10 minuta.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Vučić o izjavi Vladimira Đukanovića - "Deca su vlasništvo države!" Odmah sam mu to zamerio, ali on je čovek koji se bori i kao takav greši!
Politika

Vučić o izjavi Vladimira Đukanovića - "Deca su vlasništvo države!" Odmah sam mu to zamerio, ali on je čovek koji se bori i kao takav greši!

Predsednik Aleksandar Vučić otvara novih 30 kilometara velelepnog autoputa od Koševa do Vrnjačke Banje, tom prilikom se dotakao reči člana predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića o tome da su deca "vlasništvo države", on je rekao da pretpostavlja da je Đukanović napravio veliku grešku i rekao da ko se bori taj i greši.

22.12.2024

13:33

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set