• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2024

15:00

Recept za slatki kupus sa piletinom i tajnim sastojkom! Ukus je duplo jači i bogatiji - oduševićete se

Shutterstock

Recepti

Recept za slatki kupus sa piletinom i tajnim sastojkom! Ukus je duplo jači i bogatiji - oduševićete se

Podeli vest

Slatki kupus sa piletinom jedno je od omiljenih jela našeg detinjstva, koje se i danas često priprema u domaćinstvima.

Slatki kupus sa piletinom je jelo koje mnogi pamte iz svojih najranijih dana, a koje i dalje zauzima posebno mesto na trpezi. Ova ukusna kombinacija slatkog kupusa i sočne piletine stvara harmoniju ukusa koja mami na još.

Priprema ovog jela je jednostavna, što ga čini idealnim za svaku domaćicu koja želi da brzo i ukusno pripremi obrok za porodicu.

Tajni sastojak u ovom receptu je jabukovo sirće. Dodavanje malo jabukovog sirćeta može osvežiti jelo i dodati blagu kiselost koja se lepo kombinuje sa slatkim kupusom.

SASTOJCI:

1 glavica slatkog kupusa
500 g pilećih bataka ili fileta
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 šargarepe
200 ml paradajz sosa
1 kašičica mlevene crvene paprike
So i biber po ukusu
3 kašike ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
Peršun za dekoraciju

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Slatki kupus iseckajte na tanke trakice. Crni luk sitno iseckajte, beli luk usitnite, a šargarepu narendajte ili isecite na kolutove.

U dubokoj šerpi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte pileće batake ili filete i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana. Zatim izvadite meso i ostavite ga strane.

Zatim u šerpu dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne omekša. Dodajte beli luk i šargarepu, pa kratko pržite još nekoliko minuta.

Jabukovo sirće dodajte nakon što ste dodali slatki kupus u tiganj, pre nego što vratite piletinu. Na ovaj način, sirće će imati vremena da se sjedini sa ostalim sastojcima.

Dodajte iseckani slatki kupus i sve dobro promešajte. Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok kupus ne omekša.

Vratite piletinu u šerpu, dodajte paradajz sos, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve dobro promešajte i prelijte vodom da prekrije sve sastojke.

Pokrijte šerpu kuvajte na laganoj vatri još 30-40 minuta, povremeno mešajući, dok piletina i kupus ne budu mekani.

Jelo poslužite toplo, dekorisano seckanim peršunom, uz domaći hleb ili pire krompir.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Ministar Nenad Popović u Burundiju: Veliki prijatelji Srbije! Podržavaju stav po pitanju KiM, nisu glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Ministar zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju, Nenad Popović, danas je na sastanku u Burundiju sa ministrom finansija, budžeta i ekonomskog planiranja Odace Njonzimom i ministrom trgovine, transporta, industrije i turizma Mari Šantal Nidžimbere istakao da postoji veliki potencijali saradnje sa Burundijem u oblasti IKT i poljoprivrede.

07.10.2024

16:24

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija