• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

25.10.2024

18:00

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera! Hrskav, zlatan i prepun arome (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera! Hrskav, zlatan i prepun arome (VIDEO)

Podeli vest

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera je savršeno jelo koje kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa.

Krompir se peče do zlatno smeđe boje, a aromatične začinske mešavine i sveži začini podižu ga na viši nivo. Pripremite se da uživate u hrskavom spoljašnjem sloju i mekanom unutrašnjosti ovog ukusnog jela koje će osvojiti svačije srce!

Sastojci:

- krompir, količina po želji

- ulje ili puter za tepsiju

- malo maslinovog ulja za začinsko bilje

- 1 grančica ruzmarina, listovi

 

 

Piprema:

Cele krompire prokuvajte u ključaloj vodi 10 minuta pa ih iscedite. U tepsiju sipajte ulje tako pokrijete površinu, ili po želji stavite puter za malo hrskaviju koricu. Trik je u tome da prokuvani krompir poređate u jednom sloju u tepsiji.

Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, dok ne dobiju zlatkastu boju. Izvadite iz rerne a zatim uzmite rešetkicu za pasiranje krompira i lagano pritiskajte površinu pečenih krompira.

Listove ruzmarina ubacite u činiju i prelijte ih maslinovim uljem i sirćetom, a zatim ubacite par čenova belog luka. Izmešajte pa rasporedite preko krompira u tepsiji. Možete dodati i majčinu dušicu, kao i lorberov list, po želji. Vratite sve u rernu na 25 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija