• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: informer

25.10.2024

18:00

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera! Hrskav, zlatan i prepun arome (VIDEO)

Shutterstock

Recepti

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera! Hrskav, zlatan i prepun arome (VIDEO)

Podeli vest

Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera je savršeno jelo koje kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa.

Krompir se peče do zlatno smeđe boje, a aromatične začinske mešavine i sveži začini podižu ga na viši nivo. Pripremite se da uživate u hrskavom spoljašnjem sloju i mekanom unutrašnjosti ovog ukusnog jela koje će osvojiti svačije srce!

Sastojci:

- krompir, količina po želji

- ulje ili puter za tepsiju

- malo maslinovog ulja za začinsko bilje

- 1 grančica ruzmarina, listovi

 

 

Piprema:

Cele krompire prokuvajte u ključaloj vodi 10 minuta pa ih iscedite. U tepsiju sipajte ulje tako pokrijete površinu, ili po želji stavite puter za malo hrskaviju koricu. Trik je u tome da prokuvani krompir poređate u jednom sloju u tepsiji.

Pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, dok ne dobiju zlatkastu boju. Izvadite iz rerne a zatim uzmite rešetkicu za pasiranje krompira i lagano pritiskajte površinu pečenih krompira.

Listove ruzmarina ubacite u činiju i prelijte ih maslinovim uljem i sirćetom, a zatim ubacite par čenova belog luka. Izmešajte pa rasporedite preko krompira u tepsiji. Možete dodati i majčinu dušicu, kao i lorberov list, po želji. Vratite sve u rernu na 25 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Društvo

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana
Srbija

Upozorenje: Za njih hleb nije hrana

Na Vršačkom jezeru najlepši prizor su labudovi koji ovde poslednjih godina zimuju. Svake godine ih je sve više ali jedna navika ljudi može ozbiljno da ih ugrozi.

16.12.2025

14:39

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru
Planeta

Snažno nevreme na zapadu: Evropa sledeća, ove zemlje su na udaru

Snažan poremećaj Polarnog vrtloga izazvao je razvoj izuzetno intenzivnog ciklona nad severnim Atlantikom, koji se danas razvija u blizini Njufaundlenda u Kanadi i postaje najjača oluja u regionu od početka sezone, koja se postepeno pomera ka Evropi, saopštili su meteorolozi.

16.12.2025

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set