• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

25.11.2024

06:20

Jednostavan hleb od krompira! Mekan kao duša, vazdušast i bolji od tost hleba (VIDEO)

Pexels

Recepti

Jednostavan hleb od krompira! Mekan kao duša, vazdušast i bolji od tost hleba (VIDEO)

Podeli vest

Idealan recept za hleb od krompira koji morate isprobati. Dobićete dve vekne, pa jednu možete da zamrznete.

Sastojci:

Foto: Pexels

 

Priprema: 

Kako biste napravili ovaj hleb, oljuštite i isecite krompir na kriške debljine 1,5 cm. Prebacite u šerpu i napunite vodom dok krompir ne bude pokriven za oko 2 cm. Pustite da proključa na jačoj temperaturi, dok krompir ne omekša, oko 10 minuta. Ocedite krompir i sačuvajte 120 ml vode. Izgnječite krompir gnječilicom, dok ne postane gladak i odmerite 240 g pire krompira. Pustite da se malo ohladi, 5 do 10 minuta. Mikserom umutite topli pire krompir, mleko, šećer, kvasac i vodu od kuvanja. Dodajte brašno, so i puter i mešajte dok se ne sjedine.

Koristeći nastavak za kuku za testo na maloj brzini, mesite testo dok ne postane glatko i lepljivo, 5 do 8 minuta. Prebacite testo u blago nauljenu veliku činiju, poklopite i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 45 minuta. Zagrejte rernu na 176 ° C. Podmažite dva pleha za vekne. Izbušite nadošlo testo. Na lagano pobrašnjenoj površini podelite testo podelite na 2 jednaka dela (svaki od oko 706 g).

Nežno pritisnite prvi deo testa u kalup veličine 22×15 cm. Počevši od dugačke strane, presavijte testo ka sebi na trećine, stegnite šav da biste ga zapečatili. Preoblikujte ga u trupac od 22 cm, ako je potrebno. Stavite u pripremljen pleh, šavom nadole i ponovite sa drugim delom testa. Lagano pokrijte obe vekne i ostavite da se ponovo dižu, oko 20 minuta.

Otkrijte i pecite dok vrhovi ne porumene, 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta u tepsiji, a zatim potpuno ohladite na rešetki. ČUvajte pokriveno na sobnoj temperaturi 3 do 5 dana. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set