• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

26.01.2025

17:00

Kako pravilno otkraviti sarmu? Samo ćete na ovaj način sačuvati njen pravi ukus

Shutterstock

Recepti

Kako pravilno otkraviti sarmu? Samo ćete na ovaj način sačuvati njen pravi ukus

Podeli vest

Kako pravilno otkraviti sarmu, a da ne izgubi svoj ukus? Postepeno odmrzavanje u frižideru, sobna temperatura ili direktno zagrevanje - otkrivamo koji je najbolji način za očuvanje teksture i savršenog ukusa ovog omiljenog jela.

Sarma je jedno od najomiljenijih jela u našim krajevima, ali pravilno otkravljivanje ovog specijaliteta može biti ključ za očuvanje njenog punog ukusa i teksture. 

Postepeno odmrzavanje 

Najbolji način da otkravite sarmu jeste postepeno odmrzavanje u frižideru. Ovaj proces traje 12 do 24 sata, ali omogućava da se sarma ravnomerno otkravi, čime se izbegava gubitak ukusa ili promena teksture. Dovoljno je da je izvadite iz zamrzivača, stavite u zatvorenu posudu i ostavite u donjem delu frižidera.

Foto: Shuterstock

 

Ako nemate toliko vremena, sarmu možete otkraviti na sobnoj temperaturi, ali samo nakratko -najviše 2 do 3 sata. Za one koji su u žurbi, mikrotalasna pećnica može biti brzo rešenje. Koristite opciju za odmrzavanje, u intervalima od nekoliko minuta, kako biste izbegli da se sarma počne kuvati pre nego što se ravnomerno otkravi.

Ukoliko ste zaboravili da je izvadite na vreme, direktno zagrevanje iz zamrznutog stanja je takođe opcija. Stavite je u šerpu s malo vode ili supe i zagrevajte na laganoj vatri dok se postepeno odmrzava.

Uz ove savete, vaša sarma će uvek biti savršena, bez obzira na način na koji je otkravljujete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

STRAVIČNO! Izbole babu 133 puta nožem zbog vudu magije! Starica ubijena jer je saznala za lezbo vezu svoje unuke?!
Hronika

STRAVIČNO! Izbole babu 133 puta nožem zbog vudu magije! Starica ubijena jer je saznala za lezbo vezu svoje unuke?!

Kosara Bašević (72) nađena je mrtva u svom stanu 29. oktobra 1996. u Beogradu, u Ustaničkoj ulici 139, u naselju Konjarnik, a nesrećna starica žena ubijena je sa čak 133 uboda nožem! Nedelju dana posle zbog ubistva uhapšena je njena unuka Marija Bogdanović, koja je tada imala 19 godina, i njena nerazdvojna drugarica iz srednje škole Nataša Novaković.

17.02.2025

21:56

Sport

Novak pred start Dohe: Žreb nije idealan...
Novak Đoković

Novak pred start Dohe: Žreb nije idealan...

Znam dobro njegovu igru, nije idealan žreb za mene, pogotovo ne u prvom kolu. Sa druge strane, možda je dobro da od prvog poena prvog meča budem maksimalno angažovan. Turnir je veoma jak, rekao je Novak uoči starta turnira u Dohi.

18.02.2025

06:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set