5 trikova za savršeno pohovanu piletinu! Hrskava spolja, sočna iznutra, neodoljiva je
Podeli vest
Tajna savršeno pohovane piletine nije samo u pohovanju – vrhunski kuvari koriste trikove koji osiguravaju da meso ostane sočno, a korica besprekorno hrskava. Evo kako da postignete isti rezultat kod kuće!
Ovaj brzinski banana hleb sa čokoladom odličan je izbor za sve ljubitelje slatkih užina, a posebno će oduševiti decu! Uz samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti savršeno sočan i ukusan hleb koji se topi u ustima.
Sarma čorba je idealna za ovo doba godine, svima za trpezom će se dopasti.
03.02.2025
20:20
Sprema se brzo, mnogi će se složiti da je i lako, ali uz ovih nekoliko trikova, svaki put će biti savršena. Pratite ih, jer ovo zaista može svako, i nikad vam se neće desiti da piletina zagori ili bude suva.
1. Pravilno sečenje
Uzmite pileća prsa, položite ih i pritisnite šakom. Drugom rukom uzmite oštar nož, i secite paralelno sa podlogom dugim potezima. Nikako ne "testerišite" piletinu kratkim potezima reckavim nožem, rizikujete da upropastite komad. Dugim potezima nožem ravnomerno ćete iseći pileća prsa na dva velika komada koja će se lepo pržiti.
Prolećne rolnice postoje u raznim varijantama, a ova sa sirom i krastavčićima je posebno ukusna.
02.02.2025
07:00
Foto: Shutterstock
2. Izlupajte piletinu
Ako ste kupili deblje pileće belo meso, dobijene polovine obavezno izlupajte tučkom, ili dnom šerpe sa ručkom. Mnogi prave grešku kada lupaju meso i krenu od kraja, ali profi kuvari savetuju da obavezno krenete od sredine. Lupajte tučkom ili dnom šerpe polako i ravnomerno, od sredine ka krajevima piletine. Lupanje omekšava meso jer "razbija" vlakna mišića, a obezbeđuje i ravnomernu debljinu mesa, pa nema rizika da se u sredini neće ispeći.
3. Pohovanje
Poređajte tanjire sa brašnom, jajima i prezlama jedan pored drugog. Uvek svežu piletinu držite u jednoj ruci, dok vam je druga čista da biste dodirnuli nešto drugo u kuhinji, pustili vodu iz slavine... Profi kuvari savetuju da solju i biberom začinite i brašno, i jaja i prezle, za maksimalan ukus. A možete i da se poigrate sa raznim ukusima, u brašno dodajte suve začine, u prezlu parmezan, a u jaja malo limuna koji odlično ide uz pohovano meso.
4. Prženje
Meso se nikada ne pohuje u dubokom ulju, osim ako morate da koristite fritezu. Procenite debljinu pohovane piletine, i u tiganj sipajte ulje tako da dolazi do polovine visine mesa, ne da ga prekrije. Ulje zagrejte na srednje jakoj vatri, nikada na najjačoj. Poh bi trebalo da dobije zlatnu boju, a meso da se ravnomerno isprži, prejaka vatra za rezultat će imati tamnosmeđu koricu, i živu piletinu u sredini. Srednja vatra je ključna za lepu pohovanu piletinu.
5. Još soli
Čim izvadite pohovanu piletinu na ubrus, kako biste ocedili višak ulja, pospite je sa još malo soli. Vruć poh će upiti so, biće krckav i začinjen još "mrvicu", i svi će vas pitati gde ste naučili da pravite ovako lepu pohovanu piletinu!
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Ovaj brzinski banana hleb sa čokoladom odličan je izbor za sve ljubitelje slatkih užina, a posebno će oduševiti decu! Uz samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti savršeno sočan i ukusan hleb koji se topi u ustima.
Na društvenim mrežama među blokaderima, kruži video, najverovatnije napravljen veštačkom inteligencijom, koji prikazuje razgovor blokadera o tome kako će zapaliti Vučića.
Šokantan snimak koji se proširio društvenim mrežama dežurni hejteri pokušali su da zloupotrebe kako bi naudili Srbiji i stekli jeftine političke poene.
Policijska uprava za grad Beograd ističe da su neistiniti navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, a u kojima se tvrdi da su policijski službenici Policijske stanice Palilula, Policijske uprave za grad Beograd, odbili da obezbeđuju prostor Pionirskog parka, gde se održava prijavljeno javno okupljanje.
Šesta epizoda Informerovog TV spektakla “Na merama”, koja se emituje večeras od 20h, otkriće vam zašto je “žuti političar” Borko Stefanović dobio “titulu” “Pakleni vozač”, šta u teretani radi Borkov partijski šef i tajkun Dragan Đilas, gde posle Skupštine odlazi njihova stranačka drugarica Marinika Tepić…
Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…
Gosti Info jutra Nikola Rađen, bivši vaterpolista, Dragan Vasiljković, fondacija "Kapetan Dragan" i Branko Babić, biznismen komentarisali su uvrede na račun Srba koje dolaze iz regiona.
Upozorenja na prevare koje stižu putem SMS poruka ili e mejlova, objavljivana su više puta u sredstvima javnog informisanja, ali prevaranti ne odustaju!
Dan nakon stravičnog zločina koji je juče otkriven u Čačku u Ulici Ratka Mitrovića, javnost je i dalje u šoku. V.Č.(47) nožem je usmrtio svoje roditelje majku M.Č. (71) i oca N.Č. (79), nakon cega je sebi oduzeo život.
Policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, raspisala potragu za Nenadom Alajbegovićem (44), zvanim Alibeg, koji je sinoć oko 21 sat bio u društvu N. K. (30) koji je ranjen sa osam metaka u poznatom novobeogradskom restoranu.
Osuđenik Albanac uspeo je da pobegne iz zatvora u Milanu tako što je izveo bekstvo u filmskom stilu, vezavši čaršave za rešetke na prozoru ćelije, prenose danas italijanski mediji.
Donald Tramp Mlađi izjavio je na forumu u Dohi da ukrajinske vlasti šalju „siromašne seljake“ na front, dok su bogataši, kako tvrdi, odavno napustili zemlju.
Kineski vojni avioni dva puta su usmerili radar za navođenje oružja na japanske F-15 jugoistočno od Okinave, izjavio je ministar odbrane Šindžiro Koizumi.
Ažurirana Strategija nacionalne bezbednosti SAD liči „na pokušaj okretanja ogromnog broda“ koji je dugo išao po inerciji, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev na društvenim mrežama.
Reper Šon Didi Kombs poznatiji kao Paf Dedi pobesne je zbog dokumentarca o njemu koji je njegov kolega 50 cent producirao za platformu Netfliks zbog čega mu je poslao bizaran poklon.
Glumac Miodrag Radonjić kaže da je tokom devedesetih godina kada je na prostorima bivše Jugoslavije buktao rat bio dete i da mladi kroz seriju "Tvrđava" treba da shvate da život može da se okrene preko noći.
Književnik Radivoj Raša Popov je pre 11 godina doživeo veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan.
Starleta Aleksandra Subotić objavila je putem Instagrama fotografiju iz izlaska sa svojim suprugom Predragom Pecom Raspopovićem, ali i fudbalerom Nejmarom.
Voditeljka Marija Kilibarda otkrila je kako je vatreni navijač Partizana i da nikada ne bi navijala za Crvenu Zvezdu, čak ni kada igra sa drugom zemljom.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar