Sarma je jedno od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, a često se sprema u većim količinama. Međutim, kako bi ostala ukusna i sigurna za konzumaciju, važno je pravilno čuvati sarmu, bilo da se odlučite da je stavite u frižider ili zamrzivač.
Zaprška za sarmu je ključni sastojak koji doprinosi bogatom ukusu ovog omiljenog jela. Pripremiti zapršku nije teško, a pravilno pripremljena može da učini razliku u ukusu.
Kako pravilno otkraviti sarmu, a da ne izgubi svoj ukus? Postepeno odmrzavanje u frižideru, sobna temperatura ili direktno zagrevanje - otkrivamo koji je najbolji način za očuvanje teksture i savršenog ukusa ovog omiljenog jela.
Posne sarme sa pečurkama su veoma ukusne, a prave se vrlo jednostavno.
29.11.2024
09:00
450 g mlevenog mesa
1 crni luk sitno isečen
2 kašičice mlevenog belog luka
950 g krupno seckanog kupusa
2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
950 g goveđeg bujona
700 ml paradajz sosa
120 g pirinča
1 lovorov list
2 kašike peršuna
Foto: Shuterstock
Priprema:
Za ovu čorbu zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni, otprilike 4-5 minuta. Dodajte luk i beli luk pržite 2-3 minuta.
U šerpu dodajte kupus, šargarepu, bujon, paradajz sos, pirinač i lovorov list. Začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da provri i kuvajte 25 minuta ili dok pirinač ne omekša. Izvadite lovorov list i bacite. Pospite peršunom i servirajte.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Sarma je jedno od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, a često se sprema u većim količinama. Međutim, kako bi ostala ukusna i sigurna za konzumaciju, važno je pravilno čuvati sarmu, bilo da se odlučite da je stavite u frižider ili zamrzivač.
Na društvenim mrežama među blokaderima, kruži video, najverovatnije napravljen veštačkom inteligencijom, koji prikazuje razgovor blokadera o tome kako će zapaliti Vučića.
Marko Parezanović, jedan od najuticajnijih načelnika u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), koji je obavljao poslove načelnika operative u agenciji, smenjen je sa te pozicije, a na njegovo mesto postavljen je Nikola Vasiljević, saznaje Republika.
Povodom tekstova o vrhovnoj tužiteljki Zagorki Dolovac i njenom boravku u Hagu oglasio se kabinet Vrhovnoj javnog tužilaštva, čiji odgovor prenosimo u celosti.
Šesta epizoda Informerovog TV spektakla “Na merama”, koja se emituje večeras od 20h, otkriće vam zašto je “žuti političar” Borko Stefanović dobio “titulu” “Pakleni vozač”, šta u teretani radi Borkov partijski šef i tajkun Dragan Đilas, gde posle Skupštine odlazi njihova stranačka drugarica Marinika Tepić…
Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…
Gosti Info jutra Nikola Rađen, bivši vaterpolista, Dragan Vasiljković, fondacija "Kapetan Dragan" i Branko Babić, biznismen komentarisali su uvrede na račun Srba koje dolaze iz regiona.
Jedna od 10 najčešćih malignih bolesti jeste karcinom mokraćne bešike, dok se u Srbiji nalazi na četvrtom mestu. Na godišnjem nivou od ove bolesti oboli oko 2.500 stanovnika, dok gotovo 1.000 izgubi bitku.
Na severu Crne Gore otvoren je rekonstruisani put Mijakovići - Vrulja, zajedno sa dva nova mosta koja, po želji građana, nose imena srpskih kraljeva, simbolizujući istorijsko ujedinjenje Srbije i Crne Gore.
Stenfordski istraživači su otkrili da plinski šporeti izlažu Amerikance iznenađujuće visokim nivoima azot-dioksida, koji često premašuju nivoe zagađenosti na otvorenom.
Dvostruko ubistvo i samoubistvo u Čačku, koje je juče potreslo javnost, prema nezvaničnim informacijama dogodilo se pre nekoliko dana, ali još nema informacija o tačnom datumu!
U jedinom ženskom zatvoru u Srbiji, KPZ Požarevac kaznu trenutno služi 338 osuđenica, od kojih samo jedna kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva.
Londonska policija jutros je na aerodromu Hitrou uhapsila muškarca osumnjičenog za napad, nakon što je biber sprejem prskao putnike, zbog čega je na aerodromu odmah proglašena uzbuna.
Predstavnici administracije predsednika SAD Donalda Trampa "kunu se" da će svaki dogovor koji američki lider postigne sa Rusijom biti "betonski čvrst", izjavio je pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.
Glumac Miodrag Radonjić kaže da je tokom devedesetih godina kada je na prostorima bivše Jugoslavije buktao rat bio dete i da mladi kroz seriju "Tvrđava" treba da shvate da život može da se okrene preko noći.
Književnik Radivoj Raša Popov je pre 11 godina doživeo veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan.
Starleta Aleksandra Subotić objavila je putem Instagrama fotografiju iz izlaska sa svojim suprugom Predragom Pecom Raspopovićem, ali i fudbalerom Nejmarom.
Voditeljka Marija Kilibarda otkrila je kako je vatreni navijač Partizana i da nikada ne bi navijala za Crvenu Zvezdu, čak ni kada igra sa drugom zemljom.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar