• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer

16.02.2025

15:00

Napravite sami pohovani kačkavalj koji se lepi za nepce! Jednostavna priprema za ukus kao iz restorana

Shuterstock

Recepti

Napravite sami pohovani kačkavalj koji se lepi za nepce! Jednostavna priprema za ukus kao iz restorana

Podeli vest

Naučite kako da na jednostavan način spremite pohovani kačkavalj.

Sastojci:

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Iako pržena i pohovana hrana nisu najzdraviji izbor, povremeno je pravo uživanje počastiti se kačkavaljem pripremljenim na ovaj način.

Obložite pleh ili tanjir papirom za pečenje. U maloj posudi pomešajte brašno, so, biber i beli luk u prahu. U drugoj posudi umutite jaja. Stavite prezle u treću malu činiju.

Umačite komade sira u mešavinu brašna i okrenite da premažete. Otresite višak, a zatim ga umočite u jaje, pustite da višak curi. Zatim ga umočite u prezle, lagano pritiskajući da prianja, dok se ne obloži. Na pripremljeni pleh rasporedite sir. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.

U dublju šerpu sipajte ulje i neka se dobro zagreje. Pažljivo dodajte sir u vrelo ulje i pržite dok ne porumeni, okrećući po potrebi. Prebacite sir na tanjir obložen ubrusom. Ponovite sa preostalim sirom. Poslužite toplo.

Savet plus: 

Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude tanka, ali istovremeno treba dobro da pokriva kačkavalj da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa od poha zalepi za tiganj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?
Društvo

(ANKETA) Gde Srbi najviše zimuju?

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima većina Srba uveliko planira svoje zimovanje, a sudeći po popunjenim kapacitetima u našoj državi, čini se da najpre biraju domaće planine.

07.12.2025

09:30

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set