• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: yournewswire.com

01.12.2017

09:01

(VIDEO) EVO ZAŠTO JE TITANIK MORAO DA NESTANE! Potapanje "nepotopivog" broda omogućilo je FORMIRANJE JEDNE MOĆNE INSTITUCIJE

Zanimljivosti

(VIDEO) EVO ZAŠTO JE TITANIK MORAO DA NESTANE! Potapanje "nepotopivog" broda omogućilo je FORMIRANJE JEDNE MOĆNE INSTITUCIJE

Podeli vest

Pojavili su se novi dokazi da je JP Morgan namerno orkestrirao potapanje Titanika kako bi formirao Federalne rezerve!

1898. godine je Morgan Robertson napisao knjigu pod nazivom "Olupina Titana" o luksuznom brodu za koji se smatralo da ne može potonuti, a koji je išao prebrzo severnim Atlantikom i udario u ledeni breg - što je dovelo do pogibije gotovo svih ukrcanih.
NAJKONTROVERZNIJA TEORIJA ZAVERE: Titanik potopili Rotšildovi i Rokfelerovi?!

14 godina kasnije se ova fiktivna knjiga odigrala u stvarnom životu, sa brodom Titanik, ali je ovog puta to imalo velike političke implikacije. Neki od najbogatijih ljudi na svetu su bili na tom brodu, a neki od njih su se suprotstavljali Federalnim rezervama i centralnim bankama.
 
Činjenica: JP Morgan je finansirao/izgradio Titanik
 
Činjenica: JP Morgan je rezervisao putovanje, ali je otkazao u poslednjoj sekundi.

Činjenica: Prijatelj JP Morgana, Milton Hersej, takode je otkazao u poslednjem trenutku i preživeo da izgradi prehrambeno carstvo Hersej.
 
Činjenica: Nije bilo crvenih baklji na brodu da bi signalizirali bilo kom brodu za spasavanje. Samo bele baklje, koje signaliziraju zabavu i da je sve u redu.
 
Činjenica: To je bio prvi brod takve vrste koji je imao mogucnost da elektromagnetski pricvrsti palube i da zabravi putnike u potpalublju.
 
Činjenica: Kapetan Edvard Smit je bio jedan od najnagradivanijih kapetana u svoje vreme, i nikako ne bi bilo u sklopu njegovog karaktera da izbegne mere predostrožnosti.
 
Činjenica: Autor knjige je na smrt otrovan par godina nakon što je Titanik potonuo.
 
Činjenica: Federalne rezerve su formirane naredne godine.
 
Činjenica:
Porodica Astor je bila jedna od najbogatijih porodica na svetu, a Džon Astor III se protivio Federalnim rezervama.

Džon Džejkob Astor IV, najbogatiji čovek na svetu u to vreme, prijatelj Nikole Tesle i otvoreni protivnik stvaranja Federalnih rezervi. Astor je delo svoje bogatstvo stekao kao graditelj nekretnina, investitor i pronalazač. Drugi ugledni protivnici Federalnih rezervi, kao što su Bendžamin Gugenhajm i Isa Štraus, takode su poginuli na brodu. 
Da li je JP Morgan ideju o tome kako da ubije protivnike Federalnih rezervi dobio iz knjige koja je napisana pre 14 godina?
 
Ovo je bila knjiga (ispod) pod naslovom "Titan", objavljena 14 godina pre nego što je Titanik potonuo i koja je sadržala slicnosti. 
Da li su oni skovali plan na ostrvu Džekil da izgrade brod kako bi eliminisali konkurenciju?
 
Iako je ovaj roman napisan pre nego što je Titanik čak i dizajniran, postoje neke izuzetne sličnosti izmedu fiktivnog i stvarnog broda. Kao i Titanik, fiktivni brod je potonuo u aprilu u severnom Atlantiku, i nije bilo dovoljno čamaca za spasavanje. Takođe postoje i sličnosti u veličini (Titan je bio dugačak 244 metra, a Titanik 269 metara), brzini (Titan 25 čvorova, Titanik 21 čvor) i opreme za spasavanje. 
Osim imena, sličnosti izmedu Titanika i fiktivnog Titana uključuju i ovo: 
Opisan kao "nepotopiv" 
Titanik je bio najveci luksuzni brod na svetu (269 metara, 63.000 tona), i jednom je opisan kao prakticno "nepotopiv". Titan je bio najveci brod i najveci ljudski proizvod (244 metra, 75.000 tona).

Nedostatak čamaca za spasavanje 
Titanik je nosio samo 16 camaca za spasavanje, plus 4 Engelhardt sklopivih camaca za spasavanje, što je manje od polovine broja koji je potreban za kapacitet od 3.000 putnika Titan je nosio "onoliko koliko je zakon dopuštao," 24 camaca za spasavanje, što je manje po polovine onoga što je potrebno za kapacitet od 3.000 putnika.
 

Udaranje u santu leda 
Krećući se prebrzo, na 22,5 cvorova, Titanik je udario u santu leda sa desne strane u noci 14. aprila 1912. godine u severnom Atlantiku, 640 km od Njufaundlenda. Takođe u noći u aprilu, u Severnoatlanskom okeanu, 640 km od Njufaundlenda (Terranova), Titan je udario u santu leda dok je putovao brzinom od 25 čvorova, takode sa desne strane.
 
Potapanje 
Nepotopivi Titanik je potonuo, a više od polovine njegovih 2.200 putnika je poginulo. Neuništivi Titan je takode potonuo, više od polovine njegovih 2.500 putnika se udavilo. Titan se zapravo prevrnuo pre nego što je potonuo.

printscreen youtube



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija