• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

09.10.2019

13:13

(VIDEO) LEKAR ŠOKIRAO SVET! Nije cilj da budete lep leš, DA JE ŠETNJA ZDRAVA POŠTARI BI BILI BESMRTNI!

Zanimljivosti

(VIDEO) LEKAR ŠOKIRAO SVET! Nije cilj da budete lep leš, DA JE ŠETNJA ZDRAVA POŠTARI BI BILI BESMRTNI!

Podeli vest

Pulo Ubiratan, lekar iz brazilskog grada Puerto Alegre, posle jedne izjave za lokalnu televizijsku stanicu, postao je svetski poznata ličnost.

Naime, u intervjuu doktor je opovrgnuo sve prethodno nepokolebljive postulate zdravog načina života. Lekar veruje da često sve što se kaže da blagotvorno deluje na telo, u stvari ne donosi nam ništa dobro, naprotiv - samo nam šteti.

Ubiratan je siguran da vegetarijanstvo nanosi samo štetu čoveku, a vježbe za kardiovaskularni sistem uopšte ne produžavaju život, već ga skraćuju.

Brazilski doktor je još izjavio:

- Svako srce ima određen broj mišićnih kontrakcija. Ne trošite ih na vežbe. Životni period će vam isteći, bez obzira na to kako koristite srce. To je isto kako kada kažete da možete da produžite životni vek vašem automobilu ako ga vozite velikom brzinom.

Paulova filozofija je jednostavna - ako vas ništa ne boli, ne radite ništa. Jedite prženo, pijte pivo ili vino, redovno vodite ljubav, jedite meso i što je najvažnije - ne opterećujte telo nikakvom fizičkom aktivnošću.

- Da je šetnja korisna, poštari bi bili besmrtni. Kitovi ubice ceo život plivaju, jedu ribu i piju vodu, a uprkos tome su debeli. Zečevi trče i skaču non-stop, a žive najviše 15 godina. Kornjača ne trči i ne radi ništa pa živi 450 godina!

Da li je čokolada loša?

- Šta je čokolada? Čokolada je kakao. Još jedan predstavnik biljne hrane. To je hrana za sreću. Život uopšte ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lep leš.

- Životni put treba da započnete sa kriglom piva u jednoj ruci, sendvičem u drugoj, a završite ga sa mnogo opijanja, umorni, iskorišćenog tela vičući: Ura! Hvala! Vredjelo je! Sjajan život! Odličan put!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevan

pre 4 godine

Nisam lekar ali mirne duše mogu da izjavim da je ovaj čovek budala željna publiciteta.

xxdet

pre 4 godine

Danasnji covek nije kao nekadasnji koji se puno kretao po njivi, hranio se zdravom hranom pa je i mogao da pretera sa jelom i da spava pod drvetom a lekare nije ni video. Zivotinje zive u skladu sa onim sto im je dato ali covek ne. Ubija ga stres, nekretanje, sedenje, industrijska hrana i alkohol zbog cega su apoteke na svakom koraku a bolnice pune bolesnih. Umereno vezbanje je kljuc zdravlja kao delimicna zamena za nekada radnog coveka i sluzi odrzavanju misicne snage kao potpora sve slabijim kostima u godinama. Ne treba preterivati u fizickom vezbanju jer dolazi do povrede. Budite disciplinovani sa vezbanjem i jelom pa cete sebi s vremena na vreme bez brige obezbediti i uzivanje u dobrom jelu i picu bez kocnica i bez lekara u najvecem broju slucajeva.

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija