• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.06.2020

14:39

EVO GA REŠENJE ZA PARKIRANJE U GRADU! Ovo je spas od loših vozača, valjda će sad biti manje "čukanja"! (VIDEO/FOTO)

Zanimljivosti

EVO GA REŠENJE ZA PARKIRANJE U GRADU! Ovo je spas od loših vozača, valjda će sad biti manje "čukanja"! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sistem omogućava paralelno parkiranje, "glatku" vožnju kroz "problematične" situacije u gradovima sa velikim saobraćajnim gužvama

Protean360+ je sistem upravljanja budućnosti koji vozilima omogućava da se okreću 360 stepeni zahvaljujući tehnologiji integrisanoj u same točkove koja je povezana sa pogonom, sistemom upravljanja i vešanjem automobila.

Sistem omogućava paralelno parkiranje, "glatku" vožnju kroz "problematične" situacije u gradovima sa velikim saobraćajnim gužvama, kao i mnogo jednostavniji ulaz u vozilo, što može biti od koristi onima koji su prinuđeni da se kreću u invalidskim kolicima.

Foto: Protean

Funkcionalnost sistema se zasniva na okretanju točkova do ugla od 90 stepeni, koje kontroliše digitalna platforma koja podržava više opcija zanosvanih na veštačkoj inteligenciji i klaud servisima (autonomni EV senzori, digitalni ABS sistem, autonomna dijagnostika vozila, prikupljanje podataka o stanju saobraćajnica).

Protean360+ je prilagođen velikoj snazi agregata i visokom obrtnom momentu i predstavlja odličnu osnovu mobilnosti vozila budućnosti.

Foto: Protean

Ovo je, međutim, samo osnovni prototip, model koji predstavlja osnovu za dalju razradu, pa se pretpostavja da bi svoje mesto mogao da nađe kako u putničkim i teretnim vozilima kakva poznajemo, tako i u širokom spektru kako autonomnih, tako i vozila budućnosti koja će upravljati vozači.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 3 godine

To je izvodljivo na autima sa samo elektricnim pogonom gde EL motor stoji na svakom tocku.Sa pogonom auta na klasicne motore benzin dizel postoji i menjac brzina i osovine koje prenose snagu do tocka.Homokineticki lezaj nemoze tako da se savije zbog osovine i tocka.

Token

pre 3 godine

Odlicno ljudi koji ne znaju da parkiraju auto ce konacno uspeti mada i to je tesko za njih kako volim te vozace ne razmisljaju da li ce moci neko od njih da izadje kad zagrade put drugim. ili kad se parkiraju u jednom potezu ukoso to su amateri koji misle da znaju da voze i kad vredjaju vozace koji se parkiraju iz 5 puta jer zele da ima dovoljno mesta da drugi parkiraju al sta ti vozaci znaju!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija