Probajte!
Svako ima neku svoju metodu za pravljenje jaja na oko. Neki ga vole s mekanim žumancem koji se preliva po belancu kad se probije viljuškom, dok drugi pak vole hrskavo da zaprže jaje s obe strane. A ljubitelji jaja na oko dele na još dve grupe: oni koji za prženje koriste maslac i oni koji koriste ulje.
MOŽE VAM POMOĆI U BROJNIM KUĆNIM POSLOVIMA! Evo na koje načine možete da iskoristite PROVIDNU FOLIJU!
Umesto na maslacu i ulju, jaja možete ispržiti i na pavlaci. Najbolje je koristiti punomasnu pavlaku s procentom masnoće između 35 i 38 posto (alternativno možete koristiti običnu pavlaku za šlag).
Jednostavno stavite malo pavlake tiganj, posolite i pobiberite i ostavite malo da se ugreje na srednjoj vatri. Potom jaje pažljivo stavite u pavlaku.
Zbog vrućine će se jaja "stisnuti" – kao na maslacu ili ulju – međutim, zahvaljujući ukusu pavlake, jaja će dobiti jako finu aromu i biće fino mekana. Istovremeno će se masnoća pobrinuti za to da se jaja polako karamelizuju.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.