• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

19.08.2021

13:45

RODA POBEGLA, PA ZAVRŠILA U POLICIJI! Taman kada su mislili da je zauvek odletela, pojavila se OVDE

Pixabay

Zanimljivosti

RODA POBEGLA, PA ZAVRŠILA U POLICIJI! Taman kada su mislili da je zauvek odletela, pojavila se OVDE

Podeli vest

Roda Lord koja je povredila krilo, a živi u Moskvi, uspela je da pobegne, ali nije stigla daleko, već je završila u policiji

Iako su svi mislili da je zavek pobegla, sletela je brzo, na ulazu u okružno Odeljenje unutarašnjih poslova i "predala se" policajcima koji su je vratili u centar, rekao je za novinsku agenciju RIA Novosti Vadim Mišin, osnivač prihvatilišta za ptice, piše "Russia Beyond".

Prema rečima ornitologa, roda Lord živi u centru više od šest godina. Došla je sa ranama od metka na krilima, zbog čega je operisana. Iako je kost srasla, ptica ne može da leti daleko. Zato je bila u otvorenom kavezu, bez ograničenja u kretanju.

 - Krajem prošle nedelje podigla se na krilo i iznenada je odletela. Pomislili smo, to je to, gotovo, odletela je. A ona se uputila pravo u Sektor unutrašnjih poslova u reonu Sokoljniki. Doletela je do ulaza, sletela i predala se vlastima -  rekao je Mišin.

 

 

Kaže da su policajci bili prijateljski raspoloženi, jer znaju za njihov centar i te ptice.

 - Shvatili su da je to naš štićenik, i da mu se ništa ne bi dogodilo, smestili su je u odvojenu zatvorsku ćeliju i obavestili radio-vezom obezbeđenje parka. A oni su potom javili nama. Došao je naš radnik i roda se vratila u prihvatilište -  istakao je Mišin.

Zbog svega što se desilo, roda se sada nalazi u kavezu koji je otvoren, jer su uvideli da je sklona begu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17