• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

03.02.2022

08:39

NE GUBI SE NEŠTO POSEBNO ZBOG NEČEG PROSEČNOG! Džentlmen sa Tvitera za Informer.rs iskreno o emocijama, ženama, životu...

Instagram/dzemtlmensatvitera

Zanimljivosti

NE GUBI SE NEŠTO POSEBNO ZBOG NEČEG PROSEČNOG! Džentlmen sa Tvitera za Informer.rs iskreno o emocijama, ženama, životu...

Podeli vest

"Hladno je, obucite neki topao zagrljaj", samo je jedna od brojnih motivacionih rečenica pisca i pravnika Voislava Ilića, koji je poznat na društvenim mrežama kao Džentlmen sa Tvitera. Voislava na Instagramu prati preko 100.000 ljudi, a za Informer.rs govorio je o detinjstvu, ženama, nasilju, ali i novoj knjizi "Ženo, saberi se ". Kaže da mu je prva ljubav pecanje, a sada otkriva kako se univerzum poigrao sa njegovim planovima

 Da li je pisanje tvoja prva ljubav? Poznato je da si pravnik po zanimanju, ali te je sudbina poslala u drugom smeru?

Moja prva ljubav je pecanje. Kada sam bio dete svaki raspust, svaki vikend sam provodio po seoskim barama, jezerima i pecao. Po neku veću ribu bih poneo kući sa sobom a ostale bih vratio u vodu i nadmudrivao se sa njima neki naredni put. Druga ljubav mi je sport, trenirao sam razne sportove i u nekima sam bio manje a u nekima više uspešan. U šahu sam osvajao razne nagrade a u streljaštvu sam juniorski prvak. Pisanje je ljubav sa kojom sam se bolje upoznao 2013. godine. To je ljubav koja mi je spasila razum kada sam gubio jedan život koji sam imao. Nakon završetka Gimnazije imao sam jedan"plan", upisivanje Pravnog fakulteta, završetak i rad u policiji. Zato sam i upisao bio smer unutrašnjih poslova. Ja sam imao jedan plan, univerzum drugi. On je pobedio. 2013. godine mi je pozlilo na treningu u teretani. Previše se treniralo a premalo vodilo računa o ishrani, mada je to najmanji uticaj imalo na raspad sistema koji mi se desio to veče. Sve je to posledica stresa i briga koje su se gomilale godinama. Emocije koje ne izbacimo iz sebe, postaju otrov koji nas na kraju ubije. Mene su ubile emocije, ne tegovi. Visok pritisak je probio u teretani, nisam znao šta mi se dešava. Kuća, hitna ambulanta, bolnica. Zabrana daljeg treniranja, kraj jedne ere Voislava Ilića, početak nove. 24 kilograma sam izgubio u period nakon mesec ipo dana od prestanka treniranja. Život se promenio preko noći.

 

 

Da li si hipersenzitivan kao i svi Rakovi u horoskopu?

I jesam i nisam. Zavisi od situacije do situacije. Na neke situacije reagujem jako emotivno, pogotovo kada sam bio mlađi. Sada sam već naučio koliko toliko da kontrolišem svoje emocije kako ne bih sebe povredio.

Mnoge dame se pitaju da li je Džentlmen sa Tvitera pravi džentlmen i zašto baš to ime?

Društvenu mrežu "Tviter" sam otvorio 2012. godine, eto pre 10 godina. To vreme tvitera je bilo vreme pseudonima. Svoja imena i prezimena su uglavnom stavljale samo poznate ličnosti. Razmišljao sam koji to pseudonim bi me opisivao, išao uz moj karakter. I "džentlmen" je najbolje legao, zato što sam uvek imao džentlmenski odnos prema životu. Biti džentlmen ne znači samo biti kavaljer prema ženama. Već i prema porodici, prijateljima, ljudima koje ne poznaješ. U to vreme tvitera imali smo "nafurane male", "samo bahato samo bezobrazno"; i slične pojave, tako da je jedan džentlmen bio tada dobar zarad nekog balansa. A da li sam zaista džentlmen, to već ostavljam ljudima koji me upoznaju da procene.

 

 

Pominjao si jednom prilikom da si kao mali imao nesreću koja ti je promenila život?

Život teče po nekim svojim pravilima, ne po našim. Imao sam 4. godine kada sam se igrao na seoskom sporednom putu sa ostalom decom. Bahati u to vreme imućni idiot je jurcao kolima tog dana i rešio da promeni život mojoj porodici i meni tek tako. Udario me je, odleteo sam 20ak metara i narednih 14 godina sam vodio borbu sa epilepsijom. Hvala Bogu od 18 godine je nemam više.

Odakle pronalaziš inspiraciju za pisanje?

Inspiracija je svuda oko nas i u nama. Imam tu sreću da mogu da je prepoznam, zgrabim i stavim na papir. Umem podjednako bol i sreću da iskoristim.

 

 

Tvoja nova knjiga "Ženo, saberi se", ugledala se svetlo dana...veoma simboličan naziv?

 Moja nova knjiga "Ženo, saberi se" je potrebna i ženama i muškarcima pod hitno. Dosta mi je više naslova po novinama "M.M. je ubio svoju bivšu devojku koja ga je ostavila pre dva meseca", "N.N je ubio svoju suprugu."I.M. je skočila sa mosta i ubila se zbog neuzvraćene ljubavi."B.B je pretukao svoju devojku, kako nezvanično saznajemo ona je pronađena u lokvi krvi".

Dosta mi je više nasilja, dosta mi je više žena koje daju druge šanse manipulatorima, dosta mi je više žena koje veruju da imaju ljubav a nemaju je. Imaju iluziju. Dosta mi je žena koje praštaju psihičko i fizičko zlostavljanje. Dosta mi je da gledam kako sebe povređuju ostajanjem u takvim odnosima. Dosta! Ženo, saberi se!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija