• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

09.03.2022

08:52

Frizerka Nevena otkriva za Informer.rs KOJE namirnice pospešuju RAST KOSE i kako da napravite 2 NAJBOLJE MASKE!

Zanimljivosti

Frizerka Nevena otkriva za Informer.rs KOJE namirnice pospešuju RAST KOSE i kako da napravite 2 NAJBOLJE MASKE!

Podeli vest

Nega kose kod kuće ne mora da bude komplikovana, a frizerka Nevena T. otkriva kako najlakše da postignete zdravu kosu.

Kada se radi o nezi kose, opšte je poznato da su redovne posete frizeru, pravi šamponi koji odgovaraju vašem tipu kose, kao i razne maske i balzami, veoma važne kako biste imale lepu i zdravu dlaku.

Međutim, ne govori se za džabe da lepota dolazi iznutra, pa je vašu kosu potrebno i nahraniti i to bukvalno.

Frizerka Nevena T. ističe da, iako nikako ne umanjuje značaj redovne posete frizeru, koja uključuje kako šišanje, tako i primenu raznih tretmana, određene namirnice mogu da poboljšaju kvalitet kose, kao i da ubrzaju njen rast.

- Pored odlaska kod frizera, potrebno je i da vodite računa koje namirnice unosite. Hrana koja obiluje vitaminima B, C, gvožđem i omega-3 masnim kiselinama, nesumnjivo će uticati na brži rast kose, a ujedno će je i činiti jačom - kaže Nevena i dodaje koje su to namirnice nezamenljive, kada je zdravlje kose u pitanju:

  • mahunarke
  • avokado
  • tamno zeleno lisnato povrće
  • jaja
  • koštunjavo voće

Foto: Shutterstock

kosa

Ono što je posebno zanimljivo jeste da ove namirnice možete zapravo dvostruko koristiti, direktno u ishrani, ali i kao maske za kosu.

Nevena predlaže dve najjednostavnije, ali ništa manje efektne:

Maska od jaja

Najbrža maska od jaja jeste ona koju čine žumanca i maslinovo ulje. Biće vam potrebna dva jaja i dve supene kašike maslinovog ulja.  Odvojite belanca od žumanaca, pa dodajte maslinovo ulje i mešajte, dok se smesa ne izjednači. Slobodno je nanesite skroz od korena do vrha, na mokru kosu, ravnomerno, a možete se poslužiti i češljem. Ostavite da deluje oko 20-ak minuta, a potom isperite i operite šamponom, kao i inače. 

Maska od avokada

Poput maske od jaja, maska od avokada se takođe pravi sa maslinovim uljem. Izgnječite jedan avokado i dodajte dve supene kašike maslinovog ulja. Mešajte dok se ne sjedini smesa, pa je nanesite od korena do vrha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija