• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mondo.rs

13.03.2022

21:00

OVU GRUPU MUŠKARACA VIRUSI VIŠE NAPADAJU! Lakše se RAZBOLE i šire ZARAZU!

pexels.com

Zanimljivosti

OVU GRUPU MUŠKARACA VIRUSI VIŠE NAPADAJU! Lakše se RAZBOLE i šire ZARAZU!

Podeli vest

Neočekivano otkriće će zapanjiti "trendi" pripadnike jačeg pola...

"Žene vole kad brkovi žare", "poljubac bez brkova, k’o selo bez škole", kaže se u našem narodu. Možda su poljupci muškarca sa brkovima slađi, pitanje je da li su zdraviji...

Pojedina istraživanja sugerišu da su muškarci sa brkovima i bradom u većem riziku od virusnih infekcija. Da li je to zaista istina? Da li su "dlake na licu" pogodno tle za razvoj bakterija i virusa?

Foto: Shutterstock

Dlake su filter koji apsorbuje viruse i mikrobe

- Bilo koja ’vegetacija’ na glavi ili licu je filter koji apsorbuje viruse i mikrobe. Vlaga i toplota koja zagrevaju brkove i bradu prilikom udisanja stvaraju idealne uslove za njihovo razmnožavanje. Zbog toga su muškarci koji neguju brkove i bradu ne samo u većem riziku da se razbole, već i da zaraze druge, jer se virusi i infekcije koji žive u njihovoj 'kosi' mogu da se prenesu poljupcem, grljenjem i bliskim kontaktom - objasnila je specijalista otorinolarigoligije Natalija Kalinina.

Foto: pexels.com

Svakodnevno perite bradu i brkove jačim šamponom

Doktorka kaže i da ukoliko bradonje i brke nisu voljni da se odreknu ovog "ukrasa", onda je neophodno da u sezoni gripa i respiratornih infekcija, a koja traje od jeseni do kasno u proleće, povedu više računa o higijeni. A to znači da svakodnevno peru bradu i brkove, poželjno jačim šamponom, a idealno bi bilo nakon svakog boravka na javnom mestu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija