• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: JelenaT

22.03.2022

15:00

Naša zastava je zvanično NAJLEPŠA na svetu! Iznenadićete se kad vidite ko je zauzeo DRUGO mesto!

ATA IMAges

Zanimljivosti

Naša zastava je zvanično NAJLEPŠA na svetu! Iznenadićete se kad vidite ko je zauzeo DRUGO mesto!

Podeli vest

Više od milion ispitanika biralo je najlepšu zastavu! Srpska zastava je proglašena najlepšom

Na sajtu Ranker, juna 2019. godine, više od milion ljudi učestovalo je u anketi o najlepšoj zastavi na svetu. Na rang listi od 50 najlepši, srpska zastava je zauzela prvo mesto.

Foto: ranker prinrscreen

Za najlepšu zastavu proglašena je srpska...

Crnogorska zastava je zauzela drugo mesto.

Zastava Crne Gore, dobro je poznata svima i sastoji se od crvenog polja sa zlatnim rubom i grbom Crne Gore u sredini. Ova zastava je proglašena državnom zastavom 12. jula 2004. godine. Grb Crne Gore je sasvim isti kao i grb porodice Petrović tačnije kraljevine Crne Gore, međutim, jedina razlika je u boji dvoglavog orla koji je od 2004. godine zlatne boje. Ranije je bio boje srebra.

Foto: Pixabay

Trenutna zastava Kazahstana je usvojena 4. juna, 1992.

Posle naše i crnogorske zastave, našla se zastava Kazahstana

Zastava ove zemlje sastoji se od neboplave pozadine sa stepskim orlom ispod zlatnog sunca sa 32 zrake u centru. Ove mrežaste šare predstavljaju umetnost i kulturu i tradiciju starog kanata, te Kazaka. Nijansa plave pozadine predstavlja razne turske narode koji čine današnje stanovništvo zemlje, uključujući Tatare, Mongole, Ujgure i ostale. Među ovim narodima, plava boja ima religijski značaj, mada postoji i modernija interpretacija koja kaže da neboplava boja predstavlja široko nebo Kazahstana i slobodu.

Zlatni orao se odnosi na carstvo Džingis Kana, koji je vladao Kazahstanom pod plavom zastavom sa orlom na njoj.

Evo kako izgleda lsita najlepših dvadeset na svetu.

 

 

Da li se slažete sa ovom rang listom?! Koja je po vamu najlepša zastava na svetu?

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija