• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Mediji

21.03.2022

22:10

OVI SE BAŠ NIČEG NE STIDE! MILO KAO NIKAD PLJUVAO PO SRBIJI, A ABZOVIĆ TRAŽI DA IM POŠALJEMO BRAŠNO, ULJE, PŠENICU... Srbija će pomoći, nećete biti gladni!

Fotoilustracija/Tanjug

Balkan

OVI SE BAŠ NIČEG NE STIDE! MILO KAO NIKAD PLJUVAO PO SRBIJI, A ABZOVIĆ TRAŽI DA IM POŠALJEMO BRAŠNO, ULJE, PŠENICU... Srbija će pomoći, nećete biti gladni!

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ponovo je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu da svojim "nacionalističkim angažmanom" predstavlja "remetilački faktor u Crnoj Gori i regionu". On je rekao da je ta država "pritisnuta velikosrpskom i ruskom destrukcijom". Istovremeno. potpredsednik Vlade i Milov pulen Dritan Abazović zatražio je od Srbije da Crnoj Gori dostavi sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i četiri hiljade tona pšenice

- Nije Crna Gora nikad bila, niti je neprijatelj Rusije, već je protiv takvog anticivilizacijskog bespravnog nasilničkog ponašanja - izjavio je Đukanović u intervjuu grčkom listu "Katimerini".

On je rekao da kao što je antiistorijski čin napad Rusije na Ukrajinu, tako je i antiistorijska odluka Kremlja da Crnu Goru svrsta u neprijatelje Rusije.

- Biti danas protiv rata koji Rusija vodi protiv nezavisne evropske države Ukrajine, protiv jednog od Rusima najbližih naroda, pitanje je ne samo časti i nacionalnog dostojanstva, nego i zdravog razuma - ocenio je predsednik Crne Gore.

Govoreći o ruskoj intervenciji u Ukrajini, Đukanović je rekao da u Crnoj Gori već pet, šest godina, kako kaže, pritisnutoj velikosrpskom i ruskom destrukcijom imamo političku krizu kojoj se ne nazire kraj.

- Protivnici njenog evropskog i evroatlantskog puta u međuvremenu su od opozicije postali deo vlasti, i iznutra podrivaju institucije sistema. Da ironija bude veća, to je urađeno ne samo politikom, tj. nacionalističkim angažmanom Srpske pravoslavne crkve, koja je remetilački faktor i u Crnoj Gori i u regionu, nego i uz podršku pojedinih zapadnih partnera koji nisu videli i još uvijek dovoljno ne vide destrukciju trećih strana zaogrnutu floskulama o demokratskom napretku društva. Projekat „Ruskog sveta" se na Balkanu zove „Srpski svet", a Crna Gora smatra se njegovim prirodnim delom - tvrdi on.

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Prilikom nedavne posete Atini Đukanović je rekao da "postoje štetne ideologije koje se agresivnim metodama pokušavaju ubaciti u zemlje Zapadnog Balkana", upozoravajući da "moramo biti izuzetno oprezni kako bismo se zaštitili od hibridnih ratova i sajber napada". On je naveo da se danas i te ideologije, i njihovi promoteri, vide golim okom.

- To ne vidi samo onaj koji neće da vidi. Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori 2016. kom smo se oduprli bez bilo čije pomoći sa strane, bio je tek nagoveštaj ukrajinskih strahota kojima svedočimo. Rusija obnavlja svoju istorijsku punoću, okuplja ruski svet u njegovoj sveukupnosti Rusa, Belorusa i malorusa - kako ratni pohod Rusije na Ukrajinu ovih dana vidi jedan od promotera njenih imperijalnih ambicija. A mitropolit crkve Srbije u Crnoj Gori istovremeno izjavljuje da su "događaji u Ukrajini posledice bezbožništva" i da je "Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina". Sledi Rusku crkvu koja bezrezervno podržava invaziju na Ukrajinu. Srpski popovi na društvenim mrežama kliču "triput ura" čečenskom predsedniku Kadirovu koji je poslao svoje specijalce na Kijev. Proruske snage u Srbiji, Crnoj Gori, u Republici Srpskoj organizuju skupove podrške Putinu i slave "podvige" ruske vojske. Medijska infrastruktura, uz obilatu finansijsku podršku za takvo delovanje, već odavno je postavljena u regionu. Centri su u Beogradu i Banjaluci, odakle aktivnost šire na Crnu Goru i celi region - rekao je Đukanović.

SRPSKA ĆE PROGLASITI OTCEPLENJE 28. JUNA, ILI VEĆ 23. MARTA? London iskoristio Zagreb i pod oznakom "hitno i strogo pov" digao Zapad na noge! ČEMU OVAKVA LAŽ?! STIDITE LI SE VI IČEG?!

On dodaje da je Beograd jedna od retkih evropskih prestonica, ako ne i jedina, koja nije osudila rusku agresiju, i koja se nije pridružila politici sankcija Evropske unije, iako je zemlja kandidat.

Istovremeno. potpredsednik Vlade i Milov pulen Dritan Abazović zatražio je od Srbije da Crnoj Gori dostavi sedam miliona litara ulja, 18.000 tona brašna i četiri hiljade tona pšenice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SRBA SRBIN

pre 2 godine

EVO ZAŠTO NEĆU DA GLASAM ZA PICOUSTOG!!!

Raka

pre 2 godine

Dobar i los policajac. Poslati zito onim arapima koji nam daju naftu. Komsijama nista, i onako nam od njih sledi noz u ledja, opet.

Jovana

pre 2 godine

I treba sve da im pošaljemo i više od onoga što traže. Onako punih usta i punih stomaka da mogu što bolje da nas pljuju i olajavaju po sveto. Bravo za srpsku politiku, bravo!

Milan63

pre 2 godine

Đukanović laje protiv Srbije, ali zato pajtos mu Abazović traži od Srbije ogromne količine ulja, brašna i ostalog. Pitam se dokle ćemo da budemo budale. Neka im to što traže obezbedi NATO pakt. Ali znam da ćemo opet, po ko zna koji put, zbog Srba u Crnoj Gori ostaloj razbraći da pomognemo i da sačekamo da nam opet udare nož u leđa kad se njima to bude isplatilo. Ej, Srbijo među šljivama...

Srbin

pre 2 godine

Prvo da se pidmiri naše tržište i zalihe. A za crnu goru ako šta pretekne i srazmerno broju stanovnika. Ne omogućiti im reizvoz.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija