• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2022

13:13

NIJE SVEJEDNO DA LI POKLANJATE RUŽE ILI LALE! Zumbuli su znak VERNOSTI, ljiljan za SREĆU, a mimoze...

Shutterstock

Zanimljivosti

NIJE SVEJEDNO DA LI POKLANJATE RUŽE ILI LALE! Zumbuli su znak VERNOSTI, ljiljan za SREĆU, a mimoze...

Podeli vest

Cveće je siguran poklon za svaku damu. Kada poklanjate biljku voljenoj osobi, obavezno obratite pažnju na to koju poruku šalje da se dama ne bi uvredila i stekla pogrešno mišljenje

Stručnjaci pejzažne arhitekture upozoravaju da svaki cvet nosi neku poruku i da vas ne sme zaseniti njihova lepota, jer se često iza toga krije nešto sasvim drugo.

Foto: Pixabay

Narcis

Narcis - Iako se ovaj cvet najčešće vezuje za samoljublje, on je simbol novog početka s obzirom na to da se rađa među prvima.

Iris - Simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Žuti iris označava strast, dok plavi podstiče maštu i sreću.

Zumbuli - Znak su vernosti i nepokolebljivosti, a ako su plave boje simbolišu dugovečnost.

Jasmin - Žuti jasmin označava eleganciju, a ostali odanost.

Magnolija - Ako je bele boje onda označava nevinost, ako je ružičast onda znači stidljivost i najčešće se poklanja devojkama. Ukoliko poklonite magnoliju koja je prerano procvetala, to je nesumnjiv znak da ste zbog nečega uznemireni i nestrpljivi.

Foto: Pixabay

Ruže

Ruže - Ukoliko su crvene simbolišu strast i ljubav, mada mogu da označavaju i zahvalnost i zadovoljstvo. Bele znače čednost, iskrenost i bezgrešnost. Žute ruže mogu da budu simbol veselja, ali i neverstva i ljubomore. Ruže bez trnja mogu da označavaju ljubav na prvi pogled. Narandžaste ruže su simbol žudnje i opčinjenosti, a ljubičaste ljubavi na prvi pogled. Tamnoljubičaste ruže su znak želje za posebnošću i izdvajanjem, dok su plave, zbog veštačkog načina dobijanja njihove boje, simbol nemogućeg.

Ljiljan - Označava beskrajnu lepotu, sreću i spas. Veoma je čest na venčanjima, jer po verovanju simbolizuje biranje voljenog bića. Beli ljiljan znači nevinost i čistoću, žuti obmanu, a ljubičasti povratak sreći.

Foto: Pixabay

Bambus - Simbol odanosti i postojanosti bračne zajednice.

Ciklama - Predstavlja simbol iskrenosti i kaže da se simbolizuje pomirenje kada se pokloni osobi sa kojom ste u svađi.

Orhideja - Znači želju za uspehom i posebnost. Simbolizuje ljubav, lepotu, romansu i želju za intimnošću. Ona se često poklanja bolesnicima i porodiljama kako bi im se poželeo brzi oporavak. Predstavlja i želju za uspehom u karijeri.

Lala - Simbol ponosa i slave. Crvene lale se vezuju za ljubav, a žute za beznadežnu ljubav. Roze znače brižnost, ljubičaste dostojanstvo, a bele oproštaj.

Foto: Pixabay

Mimoza - Simbol sigurnosti i pouzdanja, a označava i raskoš i moć. Ona je i simbol ljubaznosti.

Suncokret - Ovaj cvet je simbol za snagu, ponos, divljenje i obožavanje. Može da znači i oholost. Ukoliko ga poklanjate voljenoj osobi, označava vašu spremnost da joj se potpuno posvetite.

Ljubičice - Ovaj cvet je simbol odanosti i vernosti. Bele i ljubičaste znače skromnost.

Foto: informer.rs

Visibabe - Znače nadu, napredak i utehu. Kada želite nekome da poručite da ne gubi nadu, poklonite mu visibabe.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija