• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.03.2022

13:09

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA SE OSLOBODITE CELULITA! Svakog dana 15 minuta masaže

Pexels

Zanimljivosti

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA SE OSLOBODITE CELULITA! Svakog dana 15 minuta masaže

Podeli vest

Ne postoji žena koja nema celulit! I one koje se bave sportom, i nemaju problem s kilažom, muče se s "pomorandžinom korom"

 Iako muškarcima to retko smeta, žene naročito leti isprobavaju svakojake masaže i preparate da bar ublaže tu pojavu. Dermatolozi savetuju što više vode uz adekvatnu ishranu, više kretanja i vežbanja.

Bebi-ulje i kružni pokreti

Probajte i samomasažu bez odlaska u salone.

Dok uveče gledate omiljenu seriju, sedite na bok, nanesite malo bebi-ulja na butine i masirajte vrhovima prstiju, i to kružnim pokretima. Desetak minuta masaže svakog dana može da utiče na razlaganje celulita i da ubrza metabolizam.

A muškarci?

Muškarci obično nemaju problema sa celulitom jer su njihove masne ćelije oblikovane drugačije od ženskih. Imaju 30 odsto manje masnog tkiva i te masnoće im se talože drugačije. To ne znači da oni ne mogu dobiti celulit. Nekim muškarcima se celulit javlja na području vrata ili stomaka.

Ako za vaš džep kreme protiv celulita nisu skupe, umesto bebi-ulja nanesite njih na kritična mesta.

Foto: Pixabay

I devojčice na mukama

Problem sa celulitom pogoršava se posle 30. godine, kada koža počinje da se opušta jer se smanjuje proizvodnja elastina i kolagena, koji je inače održavaju čvrstom i elastičnom. Kada se to desi, masne ćelije lakše prodiru u srednji sloj kože, a na površini se celulit već manifestuje ispupčenjima i udubljenjima koja nam smetaju na oko. U nekim fazama celulit može i da boli na dodir.

Pojavu celulita inicira hormon estrogen, pa nije retkost da i devojčice od 12 godina imaju vidljiv celulit.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija