• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.04.2022

08:36

SVETSKI ŠMINKER OTKRIVA NEKOLIKO PRAVILA ZA SKIDANJE ŠMINKE! Ne kvasite lice pre čišćenja

unsplash.com

Zanimljivosti

SVETSKI ŠMINKER OTKRIVA NEKOLIKO PRAVILA ZA SKIDANJE ŠMINKE! Ne kvasite lice pre čišćenja

Podeli vest

Skidanje šminke nakon dolaska s posla ili pre odlaska u krevet mnogim damama oduzima dosta vremena, pa bi rado legle tako našminkane

Međutim, svetski šminker Šafran Hjuz upozorava da šminka, ukoliko se odmah ne skine, može da prouzrokuje začepljenje pora, iritaciju kože, podbule oči i prerano starenje.

- Kada spavamo, naša koža se obnavlja, tako da ostaci šminke i prljavštine mogu ometati prirodni proces obnavljanja ćelija. Šminku na bazi ulja, kao što su prajmeri i podloge, uvek treba temeljno skinuti, jer ulje sprečava kožu da diše - savetuje Hjuz.

Ovaj šminker otkriva nekoliko pravila za skidanje šminke.

1. Bez umivanja

Mnogima je prvi korak umivanje lica vodom, ali ovo je velika greška. Šafran objašnjava da kada nakvasimo kožu pre nanošenja proizvoda, smanjujemo efikasnost sastojaka.
- Radi lakšeg uklanjanja, koristite sredstvo za čišćenje na bazi kreme ili losiona direktno na suvu kožu, pre nego što lice isperete vodom - savetuje šminker.

2. Zaštitite oči

Koža oko očiju osetljivija je i nežnija od ostatka lica. Koristite namenski odstranjivač šminke za oči kako biste skinuli maskaru i olovku.

Foto: Shutterstock

Šminka

- Birajte sredstva na bazi vode, nikako ona koja sadrže ulja. Kod uklanjanja maskare pritisnite tufer na trepavice nekoliko sekundi, a onda ga pomerajte u smeru rasta trepavica. Ne trljajte levo-desno, jer će vam to iritirati oči - savetuje Šafran.

3. Maramice za lice nisu dovoljne

Maramice za lice uklanjaju samo deo šminke i površinske bakterije, a u porama ostaju ulje i prljavština. Ako baš morate da ih koristite, neka to bude samo priprema, pa nastavite sa micelarnom vodom.
- Izbegavajte čišćenje područja oka maramicama, jer prekomerna upotreba može dovesti do suve kože i infekcije oka - upozorava Hjuz.

4. Nežno tretirajte kožu lica

Bez obzira na to koji proizvod koristite za uklanjanje šminke, pobrinite se da to uradite nežno, bez jakog trljanja.
- Pritiskanje lica bilo maramicom, tuferom ili rukavicom za skidanje šminke može da dovede do isušivanja kože lica, iritacije i upala - kaže Šafran.

5. Ne zaboravite kremu

Posle čišćenja obavezno nanesite kremu, jer ćete tako nadomestiti vlažnost koja vam je odstranjena sa kože tokom skidanja šminke.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17