• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.05.2022

18:21

OVE BILJKE DONOSE SREĆU I ZDRAVLJE! Neutrališu negativnu energiju u vašem domu!

Zanimljivosti

OVE BILJKE DONOSE SREĆU I ZDRAVLJE! Neutrališu negativnu energiju u vašem domu!

Podeli vest

Za određene biljke se smatra da donose sreću i blagostanje u dom, pa se savetuje da ih imamo u kući

Ovo su te moćne biljke!

Beli luk

Oduvek se verovalo da beli luk ima moć da nas zaštiti od natprirodnih sila, ali i od zavidnih ljudi. Na ulazu u domove stavljali su se venci ili pletenice od belog luka. Čenove belog luka možete staviti i u kuću- rasporedite po prostorijama kako biste neutralisali negativnu energiju.

Mirođija

Od ove aromatične biljke pravio se venčić za vrata kuće, a trebalo je da spreči da se u nju ulazi sa lošim ili zlim namerama. Takođe, strukovi mirođije stavljani su u kolevku kako bi zaštitili novorođenče.

Foto: Shutterstock

Mirođija i beli luk

Bosiljak

Ova aromatična biljka i sveta trava korsti se u obredima u pravoslavnim hramovima za osvešćivanje Svete vodice kao i prilikom sklapanja braka i čina krštenja. Bosiljak osveštava i prostor, čisti ga od negativnih energija.

Nana

Veruje se da ova biljka privlači novac i donosi sreću. Od nje su se pravili buketi i držali u kući ili se pokoji struk stavljao u tašnu ili novačanik.

Smilje

Osim što je lepo i opojno miriše, veruje se da je ova biljka moćna amajlija. Devojke i žene su sa sobom nosile grančice smilja kako bi na taj način sačuvale momka /muža od drugih žena.

Raskovnik

Veruje se da je ova biljka amjalija koja donosi napredak i sreću. Stavlja se u kuću, da je zaštiti od negativne energije, sa sobom su je nosili u vojnici u rat kako bi ih zaštitila, a veruje se da donosi i sreću u ljubavi. Bere se oko Đurđevdana, jer tada ima najveću moć.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17