• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2022

08:03

AKSESOAR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA! Dizajnerka nakita za Informer.rs otkriva kako da na brz i jednostavan način SAMI napravite MINĐUŠE od kristala (VIDEO)

printscreen

Zanimljivosti

AKSESOAR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA! Dizajnerka nakita za Informer.rs otkriva kako da na brz i jednostavan način SAMI napravite MINĐUŠE od kristala (VIDEO)

Podeli vest

Danijela Jonović, mlada dizajnerka nakita koja je izradila šešir, cipele i korset od kristala, izuzetne unikate koji na našim prostorima predstavljaju novinu u modnoj industriji za Informer.rs u sledećem videu otkriva kako da veoma brzo i jednostavno sami napravite minđuše koje su svedene u dizajnu, a odišu izuzetnom elegancijom i glamurom

Nadamo se da će vam praktični saveti umetnice Jonović pomoći ukoliko imate želju da se profesionalno bavite izradom nakita ili ste samo već dugo u potrazi za originalnim minđušama.

Materijal koji vam je potreban : Lepak, žica debljine 0,4 mm, podloga za minđuše koja sadrži iglice i klipsu, 140 kristala (70 za jednu minđušu, 70 za drugu) 

Foto: printscreen

Napomena: Neka kristali budu okruglog oblika i obratite pažnju da imaju rupice kako biste mogli tu da provlačite žice. 

Prvi korak: Izmerite žicu da u jednom pravcu tako da ima 110 cm. Onda kroz rupice provucite žicu do kraja. Potrebno je 110 cm u jednom pravcu, odnosno 220 cm ukupno, što je otprilike 2 metara žice za jednu minđušu. Kada ste žicu povukli do kraja sada je vrlo jednostavno zavrtite. Drugi korak: U sledećem koraku ponovo provucite kristal. Prvo kroz dve rupice i povucite ga do željenog mesta. Jednom rukom ga sada pridržite, a drugom rukom provucite žicu kroz preostale dve rupice. Ponovo zavrtite i isti postupak ponovite sa svim preostalim kristalima. 

U prvoj fazi izrade dobijate dve grančice dužine 25 centimetara, a onda sve što je potrebno jeste da prstima spojite dve strane dobijenih grančica sa kristalima. Kao što vidite žica je vrlo jednostavna i laka za manipulaciju. Cilj je postići kružni oblik minđuša, kao u videu, jer je i podloga kružna.

Foto: printscreen

Grančicu savijte u krug i usput povremeno uvrćite žicu, tako da se postigne efekat fiksiranosti. Ono što je poželjno jeste da imate jedan, do dva obrtaja u svakom kružiću dok ne stignete do kraja. Ništa neće škoditi da pričvrstite malo, kako bi kristali bili što gušće raspoređeni. Kada dođete do predzadnje faze, ostatkom žice obavijite prvi slobodni kristal, koliko god puta mislite da je neophodno. Potom samo isecite ostatak žice kao na videu.

U poslednjoj fazi je potrebno da lepkom pređete ivice podloge koje sadrže iglicu za minđuše. Pritisnite podlogu i mindjuše nakon namazanog lepka i držite minut. Potom ostavite da se lepak primi i pričvrsti ove dve polovine.

Napomena: Lepak se suši 24 sata od trenutka nanošenja. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija