• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2022

10:13

DAJE IMENA TUĐOJ DECI ZA 10.000 DOLARA! Dobra fora -  Amerikanka pronašla odličan način da zaradi PARE

Printscreen You Tube Tamron Hall Show

Zanimljivosti

DAJE IMENA TUĐOJ DECI ZA 10.000 DOLARA! Dobra fora - Amerikanka pronašla odličan način da zaradi PARE

Podeli vest

Amerikanka Tejlor A. Hamfri (33) zarađuje godišnje više od sto hiljada dolara tako što "pomaže" neodlučnim roditeljima da izaberu ime za svoje novorođenče!

Ova mlada preduzetnica iz Njujorka s iskustvom u marketingu kaže da je oduvek bila opsednuta imenima za bebe i da je konačno pronašla svoj pravi poziv kada je 2015. osnovala svoju agenciju "What's In a Baby Name", i posao joj cveta!

Neodlučni roditelji javljaju joj se za konsultacije, a u zavisnosti od toga šta žele, raspon cena njenih usluga kreće se od 1.500 dolara za telefonske konsultacije i izradu liste imena do genealoškog istraživanja, tj. istraživanja rodoslova roditelja i izbor imena naslednika prema njemu, koje košta čak 10.000 dolara.

Kadilače, dođi kad ti kažem!

Više od 900.000 mališana širom sveta, a naročito u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, dobilo je ime po markama automobila. Od 2000. do 2018. godine u ovim zemljama rođeno je čak 177.644 Ostina, 174.595 Hantera i 132.696 Morgana - to su tri najčešća "automobilska" imena dece. Među decom je samo pet Subara i Ševroleta, šest Kadilaka, 23 Ferarija, 29 Nisana i isti broj Jaguara.

- Moj posao je da predložim listu imena po narudžbini na osnovu upitnika koji roditelji treba da popune o zajedničkim sklonostima, važnim intimnim događajima... Tako je jedna beba dobila ime Parks jer su se njeni roditelji prvi put poljubili u gradu Parker - objasnila je Tejlor.

 

 

Tokom protekle godine, što bismo mi ovde rekli, "kumovala je" skoro sto puta, a zaradila je, kako kaže, više od 150.000 dolara.

U Srbiji najpopularniji Sofija i Luka

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je najpopularnije žensko ime tokom prošle godine bilo Sofija, a za dečake Luka. Od ženskih imena, slede Dunja, Mila, Sara, Teodora, Una, Milica, Tara, Nikolina i Nada, a među muškim su popularna Lazar, Vuk, Vasilije, Stefan, Bogdan, Aleksa, Vukan, Filip i Vukašin.

- Obraćaju mi se roditelji koji čekaju treće ili četvrto dete i koji su očito ostali bez ideja za imena i, jednostavno, perfekcionisti su. Ukoliko ipak ne izaberu ime koje sam ponudila, bebe često imaju dva, od kojih je srednje obično moj izbor - kaže Tejlor, koja je neudata i nema decu.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija