• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2022

11:14

STIGLA JE JESEN! Feng šui stručnjaci podsećaju da treba da uradite 3 STVARI kako biste doživeli POZITIVNE PROMENE

Shutterstock

Zanimljivosti

STIGLA JE JESEN! Feng šui stručnjaci podsećaju da treba da uradite 3 STVARI kako biste doživeli POZITIVNE PROMENE

Podeli vest

Stručnjaci za feng šui, drevnu istočnjačku veštinu koja vekovima usmerava da treba živeti u skladu sa prirodom, za današnji dan jesenje ravnodnevice kažu da donosi jaku energiju, koju treba iskoristiti za lični razvoj i promene, ali i za sređivanje životnog prostora

- Jesen donosi nove boje, novu eru i nove energije. Sve se ciklično menja, umire i preporađa se. Povežite se sa prirodom i jesenjim vremenom. Sada je trenutak da se udubimo u svoje "mračne" fioke, gde skrivamo probleme koje moramo da odbacimo baš kao što drveće odbacuje uvelo lišće. Trenutak je da poradite na željama i ciljevima koje ste planirali - savetuju feng šui stručnjaci.

Osim duha, napravite reorganizaciju i u kući.

1. Sredite ormar

Ovih dana temperatura jeste niža, ali dolaze nam i sunčani dani. Sigurno još nije vreme da izbacimo svu letnju odeću iz ormara, međutim, stručnjaci za feng šui savetuju da danas započnete reorganizaciju garderobera. Neke komade sigurno valja spakovati i odložiti za sledeće leto i napraviti prostor toplijoj odeći.

Ako vam je ormar pun, to znači da nemate mesta za ništa novo. Da li želite da tako ostane? Napravite prostor i usmerite misli ka budućnosti

Foto: Shutterstock

Feng šui

2. Osvežite posteljinu

Prilagodite posteljinu u skladu sa vremenom. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala i razmislite o bojama posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste dobar su izbor za hladnije mesece.

3. Očistite kuhinju

Promena godišnjeg doba donosi promenu i u ishrani. Ovo je vreme za prelazak na kuvanu hranu i manje sirovih namirnica. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda u ostavi, ali i frižideru. Ispraznite frižider i uklonite sve što u njemu predugo stoji. Ako je moguće, najbolje bi bilo da svu hranu kompostirate, pretvorite u organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa. Nov miris u kuhinji prijaće svima u kući.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija