• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2022

11:15

RAJSKI VRT U SRCU PUSTINJE! Da li ste znali i za ovo čudo u Dubaiju? (VIDEO)

Printscreen You Tube Shambi Diaries

Zanimljivosti

RAJSKI VRT U SRCU PUSTINJE! Da li ste znali i za ovo čudo u Dubaiju? (VIDEO)

Podeli vest

Najveća cvetna bašta na svetu, verovali ili ne, nalazi se usred pustinje, u Dubaiju! Sa više od 150 miliona cvetova na 72.000 kvadratnih metara, Dubai mirakl garden juče je otvorio svoja vrata i primaće posetioce sve do kraja maja

Ova "čudesna" bašta, kao što joj ime kaže, nalazi se u delu grada koji se zove El Barša Saut, otvorena je pre devet godina, a svake sezone dekorateri je obogaćuju različitim skulpturama.

Od prvog dana postala je omiljena i izuzetno popularna lokacija za ljubitelje prirode, ali i zaljubljene koji žele da izgovore sudbonosno da u okruženju nalik raju. Ovde se mogu videti ogromne cvetne piramide, ali i niz kuća koje čine ceo jedan komšiluk prekriven cvećem.

Foto: Printscreen You Tube Shambi Diaries

Rajski vrt

U bašti se nalazi i najveći cvetni aranžman na svetu, replika aviona "emirejts erbas A380", načinjena od više od 500.000 cvetova i biljaka.

Maštoviti dizajni krase svaki kutak ove bašte - od gigantskih saksija iz kojih se preliva na stotine cvetova, do vetrenjača i raznih građevina.

Ginisov rekord

Dubai mirakl garden upisan je 2016. u Ginisovu knjigu rekorda zbog najveće skulpture napravljene od cveća, replike aviona "emirejts erbas A380". 

Da bi omogućili cveću da raste, u ovoj bašti je instaliran sistem navodnjavanja koji koristi otpadnu vodu, tako da nijedna kap nije bačena, a dnevno se potroši oko 700.000 litara.

bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija