• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

10.11.2022

23:30

4 STVARI KOJE DEVOJKE RADE, a koje muškarci smatraju VARANJEM!

Zanimljivosti

4 STVARI KOJE DEVOJKE RADE, a koje muškarci smatraju VARANJEM!

Podeli vest

Čuvanje tajni od dečka, emocionalna povezanost sa nekim drugim i još par stvari, muškarci posmatraju kao prevaru

Mislili biste da bi koncept osnovnog varanja bio prilično jasan. Prevara je kada vaš partner u posvećenoj, monogamnoj vezi ima intimne odnose sa nekim drugim, zar ne?

Međutim, definicija varanja izgleda jednostavno, dok se ne suočite sa sopstvenom situacijom varanja.

Znam da sam izlazila sa muškarcima koji nikada nisu otkopčavali pantalone u prisustvu nekog drugog, ali stvari koje su radili sa ženama koje sigurno nisu bile ja, definitivno su se računale kao varanje, ili barem u mom umu, jesu.

Svako ima svoju definiciju šta znači biti neveran u vezi.

Za neke ljude, sve je u tim reproduktivnim organima i se*sualnoj penetraciji. Za druge je intimna aktivnost je manje važna od onoga što se smatra emocionalnim neverstvom.

- Nije tajna da su muškarci i žene različito pristupali vezama, pa sam s tim na umu odlučila da pitam grupu anonimnih muškaraca šta oni misle da se računa kao prevara - navodi autorka ankete, Rebeka Džejn, za YourTango.

Evo 4 stvari koje žene rade koje muškarci smatraju varanjem i zašto im to slama srca:

Foto: Informer DN

svađa

1. Čuvanje tajni

Prevara je skoro sve što niste voljni da kažete svom partneru. Ne mislim to bukvalno. Stvari kao što su vaše poslednje pražnjenje creva ili poslednji put kada ste masturbirali ili čak ono što planirate da kupite svom partneru za Božić, očigledno se ne računa. Ali ako kriješ nešto od svog partnera, što uključuje nekog drugog osim njega ili nje, jer se plašiš da bi tvoj partner mogao pomisliti da je to prevara, onda da.

Sve što osećate da treba da sakrijete od svog partnera ili da ga lažete o tome smatra se varanjem.

Mnogi od muškaraca sa kojima sam razgovarala pominju tajne i štetan uticaj koji mogu imati na veze. Za ove muškarce, ideja da nešto što su uradili zadrže u tajnosti od svog partnera je ponašanje koje se računa kao varanje.

U suštini, to znači da ako su uradili nešto zbog čega se osećaju krivim, toliko krivim da to žele da zadrže u tajnosti, to se takođe može smatrati neverstvom.

To bi mogao biti se*sualni pokušaj, naravno, ali za neke muškarce to može biti nešto poput flertovanja sa ženom na poslu, koja je kasnije dala svoj broj telefona. I ne moraju da urade išta povodom toga, ali bi opeti to smatrali varanjem, što treba imati na umu, jer on može očekivati isto od vas.

Foto: Shutterstock

svađa

2. Imati emocionalni odnos sa nekim drugim, a ne sa svojim partnerom

"Sve emocije ili mentalni prostor koji date nekom drugom, a koji bi trebalo da bude posvećen vašem partneru."

Neki muškarci, baš kao i neke žene, gledaju na stvaranje emotivne veze sa nekim drugim, osim sa svojim partnerom, devojkom ili ženom kao na prevaru.

U takvim slučajevima, stvari možda nikada neće doći do toga da prerastu u se*sualnu aferu.

Čin posvećivanja svog vremena ili emocionalnog prostora i energije nekom drugom, kada bi to trebalo ili biste mogli posvetiti svom partneru, smatra se kršenjem granica vaše veze.

Nemojte da se zavaravate. Muškarci takođe imaju osećanja i ne morate ići toliko daleko da ste se*sualno intimni sa drugim muškarcem, da biste ih povredili.

Foto: Shutterstock

svađa

3. Kršenje ranije uspostavljenih dogovora

Smatram da je varanje svaki put kada prekršite uslove o kojima ste se prethodno dogovorili, a da o tome niste prethodno razgovarali. Komunikacija je ključ, a male laži samo vode do većih na putu. Ako je to nešto što bi moglo da se tiče druge strane uopšte, trebalo bi da im kažeš pre nego kasnije.

Sve što je van granica o kojima se razgovara ili implicira u vezi. Ako znate da vaš partner misli da je gledanje pornića prevara, a vi ste se dogovorili da to ne činite čak i ako se ne slažete s tim, nije u redu da ih gledate.

Za većinu muškaraca koje sam intervjuisala, ono što smatraju izdajom u vezi zavisi od pravila koja dvoje ljudi uspostavljaju od samog početka. Mogli biste biti u otvorenoj vezi i stoga vam je "dozvoljeno" da imate odnose sa drugim ljudima, ali ako uradite nešto što krši drugu vrstu dogovora, na primer ne kažete svom partneru da ste upoznali nekog novog, to bi se računalo kao varanje.

Za monogamni par, to bi verovatno bilo nešto tradicionalnije. Ako se vas dvoje slažete da ne bi trebalo biti fizičkog kontakta sa pripadnicima suprotnog pola, onda bi se čak i nešto poput držanja za ruke ili ljubljenja, moglo računati kao afera.

4. Imati odnose sa nekim drugim

"Kada još jedan pen*s uđe u njeno telo, to je, za mene, definicija varanja. Sve ostalo je samo opasno ponašanje."

Ovo je prilično jednostavno. Za neke muškarce, ako imate odnose sa nekim drugim znači da ste varali, ali sve pre, posle ili između, treba da bude otvoreno za pregovore i/ili tumačenje.

To je definitivno labava definicija i ona koju najviše drže serijske varalice i oni koji žele da zadrže malo prostora za pomeranje u svojim vezama.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija