• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2022

10:52

HJU HEFNER JE PLATIO PREKO 75.000 DOLARA DA BUDE SAHRANJEN PORED OVE ZVEZDE! Pre toga joj se OPASNO zamerio (FOTO)

Zanimljivosti

HJU HEFNER JE PLATIO PREKO 75.000 DOLARA DA BUDE SAHRANJEN PORED OVE ZVEZDE! Pre toga joj se OPASNO zamerio (FOTO)

Podeli vest

Čuveni Hju Hefner platio je 75.000 dolara, što je nešto više od 8.500.000 dinara da bude sahranjen pored holivudske dive Merilin Monro

Hju Hefner, američki publicista, pokrenuo je magazin Playboy u decembru 1953. sa tada nepoznatom Merilin Monro nagom na naslovnoj strani.

On je platio 75.000 dolara (nešto više od 8.500.000 dinara) da bude sahranjen u grobu pored holivudske zvezde Merilin Monro.

 

 

Iako bi se iz ovoga dalo zaključiti da su njih dvoje bili veoma bliski, istina je da se oni nikada nisu ni upoznali.

Naime, Hefner je svojevremeno kupio njene golišave fotografije koje je pristala da snimi kada joj je zafalilo novca, a kada se Merilin proslavila, te fotografije je objavio u Playboy magazinu, a da joj nije ni rekao za to. Ona je kasnije rekla da je morala da kupi časopis da se sama uveri.

 

 

Hefner je umro u septembru 2017, a njegovi posmrtni ostaci nalaze se u kripti na groblju "Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park" u Los Anđelesu. Odmah do njega grob je Merilin, koja je preminula 1962. sa samo 36 godina.

 

 

Hefner je odluku da ga sahrane pored Merilin doneo godinama ranije.

- Verujem u simbolične stvari. Provesti večnost pored Merilin je preslatko da bi se propustilo- rekao je on tada.

Tom prilikom je priznao i da je platio 75.000 dolara kako bi bio sahranjen pored Merilin, a ovime je na sebe navukao gnev feministkinja koje su istakle da je Hefner objavio njene gole fotografije bez njenog pristanka i da joj nije dao ni dinar. Zapravo, kada je pristala na fotografije 1949. godine, plaćeno joj je samo 50 dolara za njih, a tada je zamolila fotografa da pokuša da ih snimi tako da ona ne bude prepoznatljiva.

 

 

Hefner ih je kasnije platio 500 dolara i objavio na duplerici u prvom izdanju Playboy časopisa.

 - Ona je zapravo bila na kursu glume mog brata u Njujorku. Ali je nikad nisam upoznao. Jednom sam s njom razgovarao telefonom, ali je nikad nisam upoznao. Otišla je, nažalost, pre nego što sam došao ovde -  priznao je Pirsu Morganu.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija