• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

27.11.2022

12:14

SVI ODMRZAVAJU PILETINU NA OVAJ NAČIN, A NE ZNAJU KOLIKO JE TO ŠTETNO! Postoji samo jedan ISPRAVAN metod!

pexels.com

Zanimljivosti

SVI ODMRZAVAJU PILETINU NA OVAJ NAČIN, A NE ZNAJU KOLIKO JE TO ŠTETNO! Postoji samo jedan ISPRAVAN metod!

Podeli vest

Odmrzavanje u mikrotalasnoj ili na pultu je najčešći način, ali je takođe i veoma nezdrav

Mnogim ljudima je praktičnije da određene količine piletine zamrzavaju, pa da ih potom, po potrebi vade i pripripremaju.

Međutim, upravo kada dođe do tog odmrzavanja, prave grešku koja bi čak mogla i da ih košta zdravlja.

Dosta njih se odlučuje za brzu metodu, pomoću mikrotalasne, dok ima i onih koji misle da je odmrzavanje na kuhinjskom pultu, bolja i blaža varijanta.

Ipak, ne preporučuje se nijedan od ova dva načina, a evo i zašto:

U mikrotalasnoj rerni

Odmrzavanje piletine u mikrotalasnoj rerni nije bezbedno, jer je na taj način meso izloženo visokim temperaturama, a poznato je da upravo takva temperatura pogoduje razvoju bakterija.

Pored toga, u mikrotalasnoj se meso ne odmrzava ravnomerno, pa se na taj način uništava ukus i tekstura mesa. Dok se deblji i duži komadi još odmrzavaju, tanji i manji već počinju da se kuvaju i postaju gumeni.

Foto: Shutterstock

piletina

Na kuhinjskom pultu

Ovaj metod je najrasprostraniji u domaćinstvima, ali ga treba izbegavati, podjednako kao odmrzavanje u mikrotalasnoj. Kada se meso predugo ostavi na sobnoj temperaturi, postoji velika verovatnoća da će ući u "zonu opasne temperature", gde je stvaranje bakterija neizbežno.

KOJI JE ONDA NAJBOLJI NAČIN?

Preporuka je da piletinu zapravo odmrzavate u frižideru. Ovo podrazumeva da makar dan ranije znate da ćete je koristiti. Ostavite je na donjoj polici i sutradan će biti spremna za pripremu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelisaveta

pre 1 godinu

Zar se bakterija nece unistiti termickom obradom? Licno mislim da je od nacina odmrzavanja mesa mnogo vaznije kakvo meso jedemo. Kako pile koje kljuca po dvoristu za pet meseci dostigne tezinu od 1,5 kg, a onome sa farme pilica treba samo 15 dana za tu tezinu?

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59