• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2023

13:10

10 FILMOVA SA NAJVEĆOM ZARADOM U 2022! A zanimljivo je da nijedan NIJE ORIGINAL (VIDEO)

Tanjug/AP

Zanimljivosti

10 FILMOVA SA NAJVEĆOM ZARADOM U 2022! A zanimljivo je da nijedan NIJE ORIGINAL (VIDEO)

Podeli vest

U godini koja je za nama ljudi su ponovo počeli da posećuju bioskope nakon pandemije koronavirusa, ali to i dalje nije u onoj meri u kojoj je bilo aktuelno pre toga. Zanimljivo je da filmovi koji su ostvarili najveću zaradu u 2022. godini nisu original

Deset filmova s najvećom zaradom činiće više od polovine ukupne zarade u bioskopima, dok je u pretpandemijskim godinama deset filmova s ​​najvećom zaradom zauzimalo između 30 i 40 odsto ukupnih godišnjih prihoda, prema podacima Comscorea.

Nijedan film nije original

Takođe, nijedan od deset filmova s najvećom zaradom u 2022. godini nije original. Osam od njih su nastavci, jedan je reboot (The Batman), a jedan je adaptacija postojećeg stripa (Moon Man).

U 10 filmova s najvišom zaradom uvrstila su se i dva kineske produkcije. Tako deseto mesto zauzima naučno-fantastična komedija Moon Man (460 miliona dolara), dok je deveto mesto pripalo ratnoj drami Water Gate Bridge (626 miliona dolara).

Naredna tri mesta zauzeli su blokbasteri Thor: Love and Thunder (761 milion dolara), The Batman (771 milion dolara) i Black Panter: Wakanda Forever (803 miliona dolara). Peto mesto pripalo je animiranom filmu Minions: The Rise of Gru (939 miliona dolara), dok se na četvrtom mestu našao Marvelov film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (955 miliona dolara), navodi Index.hr

Dva filma zaradila preko milijardu dolara

Filmovi koji su zauzeli vrh lestvice mogu se pohvaliti s dobiti većom od milijardu dolara. Premda je u bioskope stigao tek u decembru, film Avatar: The Way Of Water već se našao na ovoj laskavoj lestvici.

Zauzeo je treće mesto sa zaradom od milijardu dolara, a ostvario je i niz pozitivnih reakcija, kako kod kritike tako i kod publike. Na drugom mestu našao se poslednji u nizu nastavaka sage o dinosaurima Jurassic World: Dominion (1 milijarda dolara).

Vrh je lestvice zauzeo Top Gun: Maverick (1.48 milijardi dolara). Ovaj dugoiščekivani nastavak kultnog filma iz 1986. godine ujedno se može pohvaliti i najboljom ocenom u bazi IMDb u odnosu na ostale hitove s ove lestvice, a iznosi 8.4.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija