• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

06.02.2023

07:20

SVAKA FLEKA OD ULJA ILI MASTI ĆE NESTATI! Ovo svi imaju u kuhinji, a sprečiće vas da uništite omiljeni odevni predmet!

freepik

Zanimljivosti

SVAKA FLEKA OD ULJA ILI MASTI ĆE NESTATI! Ovo svi imaju u kuhinji, a sprečiće vas da uništite omiljeni odevni predmet!

Podeli vest

Iako mogu da budu uporne, masne fleke možete izvući pomoću deterdženta za pranje sudova, kao i sodom bikarbonom.

Masne fleke, poput one od ulja, mogu da budu zahtevne za skidanje, međutim, ukoliko znate pravi način, ništa vam neće biti teško.

Prvo na šta morate da obratite pažnju, jeste da fleku tretirate čim se stvori. Što duže čekate, ulje će dublje prodirati u tkaninu, pa će biti teže da se ukloni.

Papirnim ubrusom ili salvetom utapkavajte fleku, kako bi se što više ulja ili masti izvuklo na taj način. Važno je da ne trljate, već samo da tapkanjem olakšate sebi naredne korake.

Foto: Shutterstock

soda bikarbona

Nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova sipajte na fleku i utrljajte blago, prstima, a možete i starom četkicom za zube. Isperite vrućom vodom, a zatim potopite u vruću vodu i ostavite na sat vremena.

Ukoliko je u pitanju veća ili upornija fleka, uz deterdžent, možete sipati i malo sode bikarbone. Postupak je isti, dakle utrljate prstima ili četkicom, isperete vrućom vodom i ostavite potopljeno u vrućoj vodi.

Preporučuje se da nakon toga, odevni predmet operete, kao što biste to inače radili, ali da ga sušite na vazduhu, a ne u mašini za sušenje veša.

Da li vi imate neki drugi trik za pranje, koji vama funkcioniše?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija