• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/wall.hr

19.02.2023

18:24

UVEK LEPI! 5 saveta zbog kojih će vam kosa duže biti čista!

pexels.com

Zanimljivosti

UVEK LEPI! 5 saveta zbog kojih će vam kosa duže biti čista!

Podeli vest

Svi mi muku mučimo s kosom odnosno frizurom za koju bi voleli da što duže traje, ali to često nije tako. Neprijatelj broj jedan kada je u pitanju dobra frizura je masna kosa.

Koliko često vam se kosa masti zavisi od puno faktora, pre svega od tipa vaše kose i tipa vašeg vlasišta. Ipak, malim trikovima možete uticati na to koliko brzo vam se kosa masti. Mi vam u nastavku donosimo savete kako da vam kosa što duže ostane čista.

1. Prilikom svakog tuširanja kosu obavezno vežite i pokrijte kako para iz tuša odnosno vlaga ne bi dopirali do nje. Idealno bi bilo koristiti kapicu za kupanje, ali i peškir svezan oko glave će biti od pomoći.

2. Odličan saveznik u održavanju kose čistom je šampon za suvo pranje. Imajte na umu da njega treba naneti dan pre nego što vam se uobičajeno zamasti kosa.

3. Frizura nam se najviše kvari upravo tokom noći odnosno tokom spavanja, pa bi stoga bilo idealno da spavate sa svilenom kapicom koja će održati vašu frizuru postojanom ili barem koristiti svilenu jastučnicu.

Foto: pexels.com

Izbegavajte da stalano 'popravljate' frizuru

4. Ruke su nam nesvesno vrlo često u kosi odnosno rukama vrlo često diramo kosu. Probajte to da izbegavate u što većoj meri, jer upravo to najviše masti vašu kosu, prenosi wall.

5. Vodite računa o tome da sve proizvode koje koristite prilikom pranja kose dobro isperete iz vlasišta i iz kose.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija