• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2023

12:50

DALI SU OTKAZ I KRENULI NA PUT OKO SVETA! Zarađuju više novca nego ikad (FOTO)

printscreen instagram/2passports1dream

Zanimljivosti

DALI SU OTKAZ I KRENULI NA PUT OKO SVETA! Zarađuju više novca nego ikad (FOTO)

Podeli vest

Dilan Evans (30) i Adrijana de Pertis (33) napustili su posao, prodali sve svoje stvari i počeli da putuju po svetu.

Zaljubili su se 2018. i ubrzo su počeli da planiraju svoje avanture širom sveta kako bi pobegli od hladnog vremena u Velikoj Britaniji.

 

 

Štedeli su dve godine da bi uštedeli 32.000 funti, pre nego što su dali otkaz i pokrenuli sopstveni Jutjub kanal - 2Passports1Dream.

Oni finansiraju svoja putovanja radeći kao vlogeri sa punim radnim vremenom. Prikupili su više od 120.000 pretplatnika koji prate njihova putovanja u Singapuru, Filipinima, Kambodži i Tajlandu.

- Kao nomadi putujemo sa svim stvarima na leđima, stalno menjajući zemlje i hotele. Postoji uobičajena zabluda da putujući Jutjuberi samo pijuckaju koktele na plaži i sami postavljaju video snimke. Ali, nikada u životu nismo radili ovoliko i ne bismo to menjali ni za šta - rekao je Dilan.

 

 

Adrijana i Dilan su se složili da žele da vide svet van standardnih turističkih mesta za razgledanje. Počeli su da štede za svoj san, dok je Dilan nastavio da radi u osiguravajućoj kompaniji, a Adrijana, rođena u Švedskoj, radila je kao stomatološki terapeut.

- Tokom perioda štednje imali smo veoma mali budžet, ali smo uspeli da uštedimo 32.000 funti za dve godine pre putovanja. Oboje se sećamo svog poslednjeg radnog dana kao da je bio juče, skidajući tako ogroman teret sa svojih ramena znajući da od sada možemo sami sebi da budemo šefovi - rekao je Dilan.

Kada su krenuli u svoje avanture, nisu znali ništa o video montaži. Sve su naučili od nule. Prvi vlog u decembru 2020. dokumentovao je njihov let na Tajland tokom pandemije. Dilan je rekao da je oduvek znao da svakodnevni život nije za njega, ali tvrdi da život putujućeg vlogera nije tako glamurozan kao što se čini. Par često radi više od 10 sati dnevno kako bi održao korak sa neprekidnim procesom snimanja, montaže i objavljivanja.

 

 

- Naši nalozi na društvenim mrežama u početku uopšte nisu zarađivali. Prvog dana kada smo dobili platu na Jutjubu, nadali smo se da ćemo zaraditi oko funte dnevno. Bila bi to funta koju smo za sebe zaradili od nečega što volimo – dodao je on.

Od tada su povećali mesečna primanja.

- Mnogo varira u zavisnosti od naše lokacije i koliko često objavljujemo. Srećni smo što sada zarađujemo više nego što smo zarađivali od domaćeg biznisa. Ali sa ovim životnim stilom sadržaja za putovanja dolazi mnogo više troškova, kao što su oprema za kameru, putovanja, osiguranje i hoteli sa dobrim ViFi-jem -  objašnjava Dilan.

Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju je odsustvo od porodice i prijatelja. Iako njihovi najmiliji u početku nisu razumeli njihovu viziju, sada koriste svoje kanale kako bi bili u toku sa svojim putovanjima.

 

 

- Biti daleko od porodice i prijatelja dugo je izazov i često prođe više od godinu dana a da ih ne vidite. Tokom pandemije bili smo odsutni skoro dve godine da bismo se konačno vratili u Veliku Britaniju i Švedsku na mesec dana - kaže Dilan.

Dilan takođe mora da vodi računa o svom zdravlju pošto pati od dijabetesa tipa 1.

- Na svu sreću, moja porodica je uvek tu da pomogne. Brat mi šalje insulin poštom kada mi ponestane, što je spas. Da nije bilo njega, morali bismo češće da letimo kući – dodao je on, a prenosi Metro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17