• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

17:35

TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDEO DOMAĆICE! Sve što vam treba je ova namirnica, nestaće sva prašina

Freepik.com

Zanimljivosti

TRIK ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDEO DOMAĆICE! Sve što vam treba je ova namirnica, nestaće sva prašina

Podeli vest

Pored upotrebe tople vode sa sapunom i brisača za završno čišćenje, trebalo bi da uključite i belo sirće u svoju rutinu.

Sa lepšim vremenom dolazi i češće pranje i čišćenje prozora. Ali, jedan stručnjak je podelio trikove pomoću kojih možete da se rešite prljavštine bez mnogo muke. Džejd Oliver, stilista izložbenog salona kompanije Ekpress Bi-Folding Doors, otkrila je najbolje savete za pomoć vašim prozorima da se oporave od zime i zasijaju za proleće, prenosi Mirror.

Foto: Shutterstock

Čist prozor

Sirće kao sredstvo za čišćenje čini čuda

Za svoj prvi savet, Džejd kaže da uobičajena tehnika uklanjanja prljavštine s prozora možda nije tako učinkovita kao što mislite i predlaže ništa drugo nego usisivač za taj posao. Rekla je:

- I unutra i spolja, doći će do nakupljanja prljavštine na prozorima u celom stanu. Primamljivo je svako područje odmah pošpricati vrućom vodom i sapunom, međutim, tako će se prašina zalepiti za staklo i jednostavno ga premeštajte okolo umesto da ga uklanjate.

Ona savetuje da prvo krpom prebrišete prozore kako bi čestice prašine olabavile, a zatim usišete prozore s nastavkom za usisavač sa čekinjama kako bi izbegli grebanje površine.

Džejd tvrdi da postoji tajni sastojak koji vam je potreban da bi vaši prozori blistali. Pored upotrebe tople vode sa sapunom i brisača za završno čišćenje, trebalo bi da uključite i belo sirće u svoju rutinu čišćenja. Njegova kiselost pomaže u uklanjanju tragova na prozoru uzrokovanih proizvodima za čišćenje. Samo pomešajte jednake količine belog sirćeta i tople vode u boci sa raspršivačem za vrhunski sprej za čišćenje prozora. Ovaj stručnjak dodaje da je najbolji alat za uklanjanje tragova krpa od mikrovlakana, ali ona mora biti presavijena da bi se postigli najbolji rezultati.

Da bi vaši prozori bili na visokom nivou, preporučuje se da ih čistite jednom ili dva puta mesečno. Na leto, direktna sunčeva svetlost može učiniti posao frustrirajućim i otkriti mrlje, pa vam preporučujemo da maksimalno iskoristite proleće. Vreme je stabilno, tako da ne postoji uvek rizik od kiše, sunce neće uticati na završetak i mogu se ređe čistiti. Počnite jednom mesečno do leta, a zatim povećajte na dva puta mesečno ako je potrebno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija