• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

09.04.2023

22:00

HIGIJENA ISPRED FILERA! Kozmetičar otkriva zašto je prolećno čišćenje kože stvar opšte kulture!

Shutterstock

Zanimljivosti

HIGIJENA ISPRED FILERA! Kozmetičar otkriva zašto je prolećno čišćenje kože stvar opšte kulture!

Podeli vest

Najvažnija je negovana i čista koža, sve ostalo je prolazno, kaže viši kozmetičar i estetičar Sanja Daminić...

Svaka žena je lepa na svoj način, posebno ona negovana, ali jedna od većih grešaka naših žena je to što ne pridaju veliki značaj nezi lica i higijenskim tretmanima, već više odlaze na estetske korekcije, smatra viši kozmetičar i estetičar Sanja Daminić. Za Ljubav i zdravlje Sanja objašnjava šta je to što svaka žena treba da zna i uradi sa kožom lica, posebno u prvim prolećnim danima.

Alfa i omega

- Svaka žena treba minimum četiri puta godišnje da ode na tretman čišćenja kože lica. To je jednostavno stvar opšte kulture održavanja higijene kože. Takođe, svaka žena posle 25. godine treba da zna kakav tip kože ima, kao i da prati promene koje se dešavaju tokom starenja, jer koža takođe trpi promene - naglašava kozmetičarka.

Higijenski tretman lica posebno se preporučuje u prolećnim danima i on uvek mora da bude prilagođen svakoj osobi posebno, od prvog do poslednjeg koraka.

Foto: Freepik.com

Prepustite se rukama profesionalaca barem četiri puta godišnje

- Čišćenje kože lica predstavlja osnovu higijene svakog klijenta koji dolazi na tretman. Uklanjanje mitesera i bubuljica, čišćenje pora, ali i aktivacija cirkulacije masažom lica podrazumevaju se u okviru higijenskog tretmana. Pre samog tretmana predlažemo da odete na konsultacije kako biste znali da li je higijenski tretman zaista najbolji izbor za vašu kožu i stanje u kom se ona trenutno nalazi - savetuje naša sagovornica.

Pred važan događaj

Koža lica sastoji se od nekoliko regija i svaka od njih je priča za sebe i tretira se drugačije.

- Još jedna preporuka je i ultrazvučni tretman lica, koji omogućava čistu i svežu kožu, a samo izvođenje tretmana kratko traje i ne ostavlja apsolutno nikakve tragove. Može se uraditi u pauzi za ručak i nakon toga se možete vratiti svakodnevnim obavezama. Bezbedan je i bezbolan, a njime se sa kože skidaju mrtve ćelije, višak masnoće i čiste pore. Dejstvom ultrazvuka poboljšava se mikrocirkulacija i oksigenacija kože, nakon čega je lice i čisto i hidrirano. Ovakav vid tretmana je poznat i kao "tretman pred važan događaj", jer osim što čiste kožu, ultrazvučne vibracije rade jednu finu mikromasažu i opuštaju mimičnu muskulaturu, tako da lice nakon tretmana izgleda odmornije, zategnutije i mlađe - objašanjava naša sagovornica.

Foto: Shutterstock

U međuvremenu možete da se negujete sami

Nakon ovog tretmana svaka dama može da se odluči za neku dalju korekciju na licu jer će efekat sigurno biti bolji, ili se može prepustiti kućnom negovanju.

- Najvažnija je negovana i čista koža, sve ostalo je prolazno. Na temeljno očišćenoj koži ima smisla raditi antiejdž i svaku drugu negu, pa i tretmane estetske medicine - poručuje Sanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17