• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

16:00

TRENDOVI U ŠMINKANJU KOJI IZLAZE IZ MODE! Pozdravite se sa veštračkim trepavicama i jakom šminkom

Shutterstock

Zanimljivosti

TRENDOVI U ŠMINKANJU KOJI IZLAZE IZ MODE! Pozdravite se sa veštračkim trepavicama i jakom šminkom

Podeli vest

Ove sezone u modu se vraća prirodni izgled koji je dominirao pre dvadesetak godina. Zaboravite na trendove koji naglašavaju dramatičnost i okrenite se drugačijoj estetici!

Trend nazvan - manje je više - poručuje da na neke kozmetičke tretmane i proizvode treba da zaboravite! 

Najpre, zaboravite na konturisanje lica koje čini da ono deluje savršeno i - neprirodno, posebno u dnevnim varijantama. U modi je čist mejkap, minimalna količina pudera i rumenila, bez ikakvih dodataka. 

Preterano naglašavanje obrva je takođe iza nas. Za prirodan izgled koji podmlađuje preporučuje se blago oblikovanje, izbegavanje preteranog seckanja i bojenja obrva u previše tamne nijanse. U ovoj sezoni obrve deluju paperjasto, a njihova boja je u skladu sa bojom tena, kose i očiju.

Foto: Pixabay

Prirodan izgled 

I ombre, tehnika bojenja kose, koja omogućava braon-plave prelaze i zanimljive kontraste više nije popularna. Ove godine frizeri preporučuju jednu nijansu kose, a poželjne su tamnije nijanse. 

Kada su trepavice u pitanju, in su one od modernijih materijala, ali kraće i ređe. Zaboravite na prenaglašene trepavice!

Zaboravite i na preterano potamnjivane lica i tela kremama za samopotamnjivanje. Kozmetički proizvod ranije veoma korišćen, danas se koristi umereno. Prirodni koncept koji dominira  podrazumeva minimalnu upotrebu - krema za samopotamnjivanje može poslužiti samo da bi korigovala sitne nepravilnosti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija