• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2023

17:00

SREDITE STOPALA DA BUDU KAO IZ SALONA Dolazi vreme sandala, pripremite se

Zanimljivosti

SREDITE STOPALA DA BUDU KAO IZ SALONA Dolazi vreme sandala, pripremite se

Podeli vest

Priuštite sebi povremenu masažu stopala kako biste poboljšali cirkulaciju, opustili mišiće i smanjili svakodnevni stres, a pomoći će i kupka, domaći piling i hranljiva krema...

Lepa stopala, neizostavan deo nege svake žene, s lepim vremenom dobijaju posebnu pažnju. Otvorena obuća pokazuje i najmanje nedostatke, pa je dobar pedikir prvi na listi tretmana. Odlazak kod profesionalca nije uvek dostupan, dok vam za tretman u kućnoj varijanti nije potrebno mnogo – ako želite da vam stopala, a naročito pete budu lepe, meke i negovane, razmazite ih domaćom kupkom, pilingom i hranljivom kremom. 

Jedno od najvažnijih pravila je zapravo sprečavanje pojave tvrde kože kremama – mažite stopala posle svakog tuširanja ili kupanja, baš kao i lice. Posle toga, ako je potrebno, stavite pamučne čarape, tako da se sve dobro upije. Dobro je napuniti lavor ili kadu eteričnim uljima poput čajevca i lavande i potopiti noge (ili celo telo), što će smanjiti mogućnost razvoja gljivica.

Nakon što se stopala odmore i koža na njima dobro omekša, oslobodite se neuglednih zadebljanja nastalih od hodanja ili preuske obuće. To možete da učinite na klasičan način, uz pomoć kamena ili turpije, a potom stopala obradujte prirodnim pilingom od kašike smeđeg šećera, kašike maslinovog ulja, 2 kapi esencijalnog ulja lavande ili ruzmarina i kašičice sode bikarbone.

Foto: Shutterstock

U kupku dodajte ulje čajevca protiv gljivica

Ili, ako više volite, pomešajte kašiku morske soli, kašiku nevenog ulja i pet kapi pomorandžinog esencijalnog ulja. Piling radite jednom nedeljno kako bi stopala postala i ostala lepa.

Na kraju nanesite kremu ili ulje (bademovo, maslinovo, kokosovo) fokusirajući se na suve delove. Takođe, od presudne je važnosti da nokte sečete tako da ih skraćujete ravno, kako vam ne bi urastali.

Povremeno sebi priuštite masažu stopala kako biste poboljšali cirkulaciju, opustili mišiće i smanjili svakodnevni stres. Možete da koristite ulje za masažu ili kremu i nežno masirate stopala kružnim pokretima, piše 24 sata.

Vežbe za stopala su takođe dobre - za fleksibilnost i snagu. Možete pokušati da okrećete stopala u krug, hvatate predmete prstima ili koristite tenisku lopticu da masirate stopala.

I obuća je važna

Izbegavajte nošenje uskih ili neudobnih cipela koje mogu da izazovu žuljeve, kurje oči i druge probleme. Ne kupujte cipele koje su premale ili one koje su veoma uske napred, iako su sa stilom, jer ih je nezdravo nositi svaki dan. 

Foto: unsplash.com

Nosite otvorenu obuću kad god je to moguće

Nosite cipele sa otvorenim prstima kada je to moguće kako biste omogućili protok vazduha i smanjili vlažnost stopala.

Vodite računa o higijeni cipela – redovno čistite unutrašnjost cipela i vodite računa da uvek budu suve i čiste. Ovo će sprečiti potencijalni razvoj gljivica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi
Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi

Izraelski ratni kabinet jednoglasno je večeras odlučio da izvede planiranu operaciju u gradu Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, kako bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netnaijahua, uprkos ranijem saopštenju Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

06.05.2024

22:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija