• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2023

13:03

Ako već niste, tek sada ćete jedva čekati da posetite Luvr! Čuveni muzej uvodi bitnu promenu

unsplash.com

Zanimljivosti

Ako već niste, tek sada ćete jedva čekati da posetite Luvr! Čuveni muzej uvodi bitnu promenu

Podeli vest

Odlučeno je da muzej Luvr dobije još jedan ulaz za turiste.

Pristup Luvru je do sada bio moguć kroz čuvenu piramidu, ali izgleda da je to rešenje dostiglo svoje granice i pariski muzej planira da doda još jedan ulaz na istočnoj fasadi zgrade.

Foto: freepik

Luvr

Takođe poznata kao Kolonada Luvra, fasada od 183 metra izgrađena je između 1667. i 1674. godine i sada se smatra jednim od vrhunaca francuskog arhitektonskog klasicizma. Za konačni dizajn fasade zaslužan je francuski doktor i arhitekta amater Klod Pero.

Iako je u 17. veku već postojao ulaz u istočnom krilu muzeja, za postavljanje novog, sada će biti potrebna velika sredstva, navodi se u saopštenju muzeja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija