• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

14:08

Mračna strana detinjstva Dženifer Lopez: Majka me je ubijala od batina - stalno smo se svađale (FOTO)

profimedia

Zanimljivosti

Mračna strana detinjstva Dženifer Lopez: Majka me je ubijala od batina - stalno smo se svađale (FOTO)

Podeli vest

Dženifer Lopez (54), najveća latino zvezda svih vremena, ima bogatu karijeru i burnu prošlost.

Dženifer Lin Aflek  je rođena  kao Dženifer Lopez 24. jula 1969. Poznata je po devojačkom prezimenu i nadimku Džej Lo. 

Američka glumica, plesačica i pevačica počela je karijeru 1991. godine kao plesačica u televizijskoj seriji In Living Colour. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Za svoju prvu glavnu ulogu u  filmu Selena (1997) dobila je ogroman honorar. Za to ostvarenje dobila je i nominaciju za "Zlatni globus“, a postala je i prva Latino-Amerikanka koja je zaradila preko milion dolara u nekom filmu. Krajem devedesetih postala je jedna od najplaćenijih glumica u Holivudu.

Foto: Reuters

 

 

Dženifer  Lopez je 1999. godine izdala svoj prvi album, nazvan "On the 6“.

Zahvaljujući velikom uticaju u medijima, njena muzika je pomogla da latino pop postane prihvaćen i na američkom tržištu. Budući da joj se sveukupna zarada na filmovima procenjuje na 2.9 milijardi dolara, kao i da je u svojoj karijeri prodala preko 80 miliona albuma, Lopez se danas smatra najuticajnijom Latino umetnicom u Americi.

Magazin "Forbes“ ju je 2012. godine smestio na prvo mesto liste "Najuticajnijih zvezda na svetu“, a samo šest godina kasnije, "Times“ ju je proglasio dvanaestom najuticajnijom osobom na svetu.

Zahvaljujući uspešnoj karijeri, dobila je svoju zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih, nagradu "Billboard Icon“ , kao i priznanje "Michael Jackson Video Vanguard“ .

Pored muzike i filma, bavi se još prodajom odeće i parfema sa svojim imenom, vođenjem firme i humanitarnim radom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Majka je tukla

Dženifer je rođena u Bronksu u Njujorku. Odrasla je uz portorikanske roditelje. Bili su siromašni i živeli su u malom stanu.

Dženifer je pokazivala talenat od malih nogu. Sa samo pet godina je krenula  na časove pevanja i plesa.

Lopez je školovanje provela u katoličkoj školi. Kao učenica je više volela da se bavi sportovima nego da uči, zbog čega je bila deo softbol tima, kao i gimnastičarka.

Tokom poslednjeg razreda srednje škole saznala je za filmske kastinge koji su tražili devojke za male uloge. Tako je 1986. godine dobila ulogu u niskobudžetnom filmu "My Little Girl“.

Iako je već znala da će postati filmska zvezda, krenula je na fakultet kako bi udovoljila roditeljima, ali se ispisala nakon samo jednog semestra.

- Imam komplikovan odnos s majkom, stalno smo se svađale. Ona je radila šta mora, i zbog toga je snažna, ali je zbog toga i gruba. Tukla nas je, ubijala nas je od batina - rekla je Dženifer.

Zbog toga je došlo do nesuglasica u pevačicinoj porodičnoj kući, nakon čega se preselila na Menhetn.

Odmah posle toga je dobila ulogu u mjuziklima "Jesus Christ Superstar“ i "Oklahoma“.

 

Najplaćenija latino glumica

Džennifer je 1991. godine izabrana za prateću plesačicu benda New Kids on the Block, za vreme njihovog izvođenja pesme "Games“ na 18. dodeli Američkih muzičkih nagrada.

Ubrzo posle toga, dobila je prvu značajniju ulogu kao Fly Girl u emisiji "In Living Color“. Kako bi bila deo tima, Dženifer se preselila u Los Anđeles, gde je bila plesačica do 1993. godine, nakon čega je odlučila da se posveti filmu.

Pre nego što je napustila emisiju, Lopez je na kratko bila plesačica na nastupima Dženet Džekson 1993. godine,  a dobila je i ulogu u dramskom filmu "Lost in the Wild“.

Nekoliko meseci kasnije je potpisala ugovor sa televizijskom kućom CBS kako bi glumila u seriji "Second Chances“. Sledeća velika uloga usledila je 1995. godine, u filmu "Moja porodica“.Iste godine je glumila u filmu "Money Train“ zajedno sa glumcima Vesli Snajpsom i Vudijem Harelsonom.

 U februaru 1997. godine, glumila je pored Džeka Nikolsona u filmu "Krv i vino“.

Slavu je stekla ubrzo posle toga, glumeći Selenu u istoimenom filmu. Film je dobio odlične kritike, a njeno učešće je proglašeno ulogom života. Zahvaljujući tome, Dženifer je na filmu zaradila milion dolara, zbog čega je postala najplaćenija latino glumica u istoriji.

Nakon uspeha sa Selenom, Dženifer je glumila u hororu "Anakonda“ i "U Turn“, pored velikih glumačkih imena. Krajem 1996. godine, glumila je u "Out of Sight“ sa Džordžom Klunijem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Muzička karijera

U maju 1999. godine, Dženifer je izdala svoj prvi singl, nazvan „If You Had My Love“, te je počela sa pripremama za debitantski album.

Postala je prva pevačica sa debitantski singlom koji je dospeo na vrh lestvice "Billboard Hot 100“, nakon hit singla  "Baby One More Time“.

Posle promocije vrlo uspešnog singla "Waiting for Tonight“ i albuma "On the 6“, na veliko iznenađenje kritičara, Dženifer je usmerila pažnju sa filma na uspešnu pevačku karijeru. Do kraja 1999. godine, bila je prepoznata kao pevačica, a ne glumica, što je pre toga uspelo malom broju zvezda.

Tokom snimanja drugog albuma, pevačica je odlučila da promeni imidž, te je prihvatila ulogu seks simbola i počela je da se potpisuje kao Džej Lo.

Budući da su je obožavaoci tako nazivali, u čast njima, i album je nazvala istim imenom. Objavljen je u januaru 2001. godine. Projekat je ostvario ogroman uspeh, budući da je dospeo na prvo mesto liste "Billboard 200“.

U istoj sedmici od objavljivanja albuma, izašla je i romantična komedija "The Wedding Planner“, koja je takođe postigla uspeh u svetu filma. Tako je postala prva žena sa filmom i albumom na vrhu lestvica u isto vreme u Americi. U aprilu 2001. godine, pevačica je izdala i liniju odeće posvećenu ženama sa oblinama.

Foto: Reuters

 

 


U februaru 2002. godine, Džej Lo je izdala album s obradama pesama, nazvan "J to tha L-O! The Remixes“. On je takođe dospeo na vrh liste "Billboard 200“, a prvi put se dogodilo da album s obradama prođe tako dobro. Postao je jedan od najprodavanijih albuma s obradama pesama, prodavši se u 1.5 miliona primeraka samo u Americi.

U aprilu 2002. godine, Dženifer je otvorila svoj restoran, nazvan "Madre’s“, a glumila je i u filmu "Enough“.

Za vreme snimanja filma, pevačica je doživela nervni slom, što je u medijima izazvalo veliku pažnju. Par meseci kasnije, Džej Lo je izdala i svoj parfem, nazvan "Glow by J.Lo“, koji je uprkos skepticima postao najprodavaniji parfem u Americi.

Njen treći album je izdat  u novembru 2002. godine. Lopez ga je posvetila tadašnjem vereniku, glumcu Benu Afleku. Album je prodat u preko 2.6 miliona primeraka u Americi, a singl „Jenny from the Block“ je postao broj jedan. 

Lopez je 2007. godine izdala album na španskom jeziku, nazvan "Como Ama una Mujer“. Glavni singl, "Que Hiciste“ je dospeo na prvo mesto liste "Billboard’s Hot Latin Songs“, a Lopez ga je izvela u šestoj sezoni emisije "Američki idol“. To je prva pesma na španskom jeziku izvedena u toj emisiji.

Ovaj debitantski album na španskom jeziku je postigao najveću prodaju u prvoj sedmici u Americi, kao i najveću digitalnu prodaju.

 

Uspešni filmovi

U filmu "Maid in Manhattan“ glumila je 2003. To je postao njen najplaćeniji film. U avgustu 2003. godine, Lopez je zajedno s Aflekom glumila u filmu "Gigli“. Projekat je doživeo veliki neuspeh i smatra se jednim od najgorih filmova svih vremena.

To je nije pokolebalo, pa je pevačica izdala još jedan parfem i liniju odeće, koji su joj doneli zaradu od 300 miliona dolara u 2004. godini, a što ju je učinilo 19. najbogatijom ženom na svetu.

Nakon kratke pauze i raskida veridbe sa Aflekom, Dženifer je 2005. godine izdala četvrti studijski album. U maju iste godine, glumila je u romantičnoj komediji "Monster-in Law“, koja joj je donela zaradu od 15 miliona dolara.

U aprilu 2010. godine, Lopez je glumila u romantičnoj komediji po imenu "The Back-up Plan“, što je njena prva uloga nakon tri godine pauze. 

 2019. godine  je snimila film "Hustlers“ koji je zaradio preko 100 hiljada dolara samo na blagajnama u Severnoj Americi. Film je inspirisan istinitom pričom o grupi striptizeta sa Menhetna koje su varale bogate muškarce.

U 2022. je snimila romantičnu komediju "Marry Me", kao i akcionu komediju "Shotgun Wedding“.
.

Foto: profimedia

 

 


Obnovila vezu sa Aflekom

Bila je udata za Kubanca Ojani Noa godinu dana. Nakon razvoda sa njim, započela je vezu sa Šonom Kombsom, koja je trajala do 2000. godine.

Ubrzo posle raskida, bila je sa plesačem Krisom Džadom, sa kojim je bila u braku dve godine. Bila je verena za glumca Bena Afleka sve do 2004. godine, kada je započela vezu sa dugogodišnjim prijateljom Markom Antonijem.

Par se venčao u junu 2004. godine. Dobili su blizance Maksimilijan Dejvida i Emi Maribel u februaru 2008. godine. Njihove slike za magazin "People“ su postale najskuplje slike poznate dece ikada snimljene.

Tri godine kasnije, par je objavio kako se razilaze, a razvod su okončali 2014. godine.

U februaru 2017. godine, Lopez je započela vezu sa igračem bejzbola,  Aleksom Rodrigezom. Verili su se, ali su venčanje dva puta odlagali zbog pandemije novog virusa korona. Ubrzo su se u tabloidima pojavile spekulacije da njihova veza nije potpuno stabilna, a u aprilu 2021. godine su objavili da se razilaze.

Američki tabloidi su u aprilu 2021. godine objavili vest da se pevačica i glumica viđa sa bivšim partnerom Benom Aflekom.  Par meseci kasnije ona je potvrdila da su obnovili vezu.

Naime, par je godinama nakon razlaza ostao u kontaktu, a u medijima su često govorili lepe stvari jedno o drugome. Otkako je potvrđeno da su ponovo u vezi, krenule su spekulacije o njihovoj veridbi. Dženifer je u aprilu 2022. godine objavila da ju je Aflek zaprosio i da je rekla "da“.

Ove godine proslavili su prvu godišnjicu braka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija