• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2024

11:34

Može da mu stane u cipelu! Najviši čovek i najniža žena pozirali zajedno - kao da je njegova lutka (FOTO)

profimedia/printscreen

Zanimljivosti

Može da mu stane u cipelu! Najviši čovek i najniža žena pozirali zajedno - kao da je njegova lutka (FOTO)

Podeli vest

Sultan Kosen drži titulu najvišeg čoveka na svetu (251 cm), a Jotija Amgea je najniža žena, sa tek nešto više od 62 cm.

Sultan Kosen (41) iz Turske je visok 251 cm, a Jotija Amgea (30) iz Indije je tek nešto viša od 62 cm. Oboje se nalaze u Ginisovoj knjizi rekorda, on kao najviša živa osoba na svetu, a ona kao najniža. Ponovo su se sreli u ponedeljak u Kaliforniji. Ona mu je sedela na stomaku, a da ih je neko ko ne zna o čemu se radi gledao izdaleka, pomislio bi da Sultan drži lutku.

Koliko je on visok, govori i činjenica da mu je stopalo dugo 36,5 cm, više od polovine njene ukupne visine. Gotovo da bi je mogao ugurati u svoju cipelu do struka i nositi naokolo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jyoti Amge (@jyoti_amge)

 

Inače, Sultan i Jotija su se upoznali 2018. godine u Kairu, gde su zajedno obišli piramide u Gizi. On je službeno postao najviši živi čovek na svetu 2009. godine, kada je otkriveno da je više od 10 cm viši od Bao Ksišuna, koji je do tada držao rekord. Sultan, takođe, drži rekord za najveće šake na živoj osobi, svaka od njih je duga 28,5 cm - mereno od zgloba do vrha srednjeg prsta.

On je, kaže, normalno rastao do desete godine, ali je dobio tumor koji je rezultirao zdravstvenim stanjem koje se zove hipofizni gigantizam. Danas je zvezda na Instagramu, gde ga prati preko 240.000 ljudi. Odeću mora da šije po meri, a spava na specijalno napravljenom krevetu, koji je dug tri metra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jyoti Amge (@jyoti_amge)

 

Jotija je, kada je imala 18 godina, težila svega pet kilograma, a uzrok njene patuljaste veličine je stanje koje se naziva ahondroplazija, što znači da nikada neće porasti iznad određenog broja centimetara. Ona se danas bavi glumom, a na Instagramu ima čak 1,4 miliona pratilaca. Ostvarila je svoj san da postane najniža glumica na svetu nakon što se pojavila u američkoj TV seriji "American Horror Story", prenosi telegraph.co.uk. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija