• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

19:00

Neverovatno otkriće u staroj kući! Podigla je daske na podu  i zinula od čuda - nije mogla da veruje svojim očima (FOTO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Neverovatno otkriće u staroj kući! Podigla je daske na podu i zinula od čuda - nije mogla da veruje svojim očima (FOTO)

Podeli vest

Nova vlasnica kuće stare 130 godina bila je oduševljena onim što je pronašla u njoj.

Medlin Gudvin (26), iz Svindona, u Viltširu u Engleskoj, pronašla je zarđalu metalnu vremensku kutiju ispod svog poda nakon što ju je posetio bivši vlasnik kuće.

 - Bilo je veoma kul i zanimljivo - rekla je Medlin.

Unutar kutije ona je pronašla suvenire iz svih perioda koje je kuća preživela: peni iz 1901. godine, šešir, paketić cigareta, bibliju, novine iz 2007, DVD i pismo koje je napisala jedna od bivših vlasnica kuće.

 

 

Uspomena skrivena ispod poda mogla je da ostabne skrivena da se misteriozna žena nije raspitala o kupovini stola koji je Medlin stavila na prodaju preko društvenih mreža. 

 - Dala  sam ženi  našu adresu i ona je rekla da je živela u našoj kući! - ispričala je Medlin.

- Kada je žena došla da uzme sto, ispričala nam je sve o istoriji kuće - dodala je Medlin.

Rekla je Medlin da je viktorijanska kuća izgrađena 1890. godine i da je ostala u vlasništvu njene porodice   sve dok nije konačno prodata 2007.

- Tada nam je ispričaka o vremenskoj kutiju koju je njena porodica ostavila u temeljima zgrade ispod podnih dasaka -  nastavila je Medlin.

- Njena porodica je dodavala stvari u kutiju sve dok nisu napustili imanje 2007. Nije nam rekla gde je kutija i želela je da je sami pronađemo -dodala je Medlin.

Foto: Shuterstock

 

 

Tada su Medlin  i njen partner krenuli u lov na vremensku kutiju i pronašli su je ispod treće podne ploče u ormanu ispod stepenica.

Kada su otkrili šta je u kutiji bili su potpuno iznenađeni. Nisu uspeli da pročitaju pismo koje se nalazi u kutji, jer je rukopis bio nečitak, a takođe još nisu otkrili šta je snimljeno na DVD-ju.

Medlin je otkrila da razmišlja o tome koje stvari može da doda vremenskoj kutiji sada kada je njena porodica preuzela dom.

- Još uvek imamo sva originalna viktorijanska vrata na imanju i svaka ima drugačiju kvaku, pa smo razmišljali da jednu od njih dodamo u kutiju - rekla je Medlin.

 - Mogli bismo i da ostavimo USB, sa slikama i možda pesmama - dodala je ona.

Ali prvo, Medlin planira da premesti predmete u jaču kutiju kako se ne bi oštetili u budućnosti.

 - Želim da pokušam da sačuvam stvari što je bolje moguće - rekla je ona, prenosi NY Post.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija