• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.03.2024

19:30

Da li više tračare muškarci ili žene? Rezultati istraživanja će vas iznenaditi

Freepik.com

Zanimljivosti

Da li više tračare muškarci ili žene? Rezultati istraživanja će vas iznenaditi

Podeli vest

Prosečan muškarac poverljivu informaciju uspeva za sačuva oko dva sata i 47 minuta, a što više razmišlja o njoj, to sve teže psihički podnosi.

Verovali ili ne, muškarci su veće tračare od žena. Moderni muškarci ne znaju da čuvaju tajnu, tvrde naučnici s kolumbijske poslovne škole, čije je istraživanje pokazalo da je za ispitanike čuvanje poverljive informacije podjednako naporno kao fizikalisanje jer im na sličan način iscrpljuje energiju.

40 minuta kraće

Više od polovine muškaraca koji su učestvovali u anketi priznalo je da tajnu ne uspeva da zadrži ni nekoliko minuta nakon što im je poverena. Za razliku od njih žene informaciju čuvaju najmanje tri i po sata pre nego što odluče da je podele s prijateljicama.

Foto: Shutterstock

Prosečan muškarac poverljivu informaciju čuva 40 minuta kraće od prosečne žene

Istraživanje koje je sprovela kompanija "Fift estejt" pokazalo je da prosečan muškarac poverljivu informaciju uspeva za sačuva oko dva sata i 47 minuta, gotovo 40 minuta kraće od prosečne žene.

Zapišite je

straživači tvrde da čuvanje tajne može da bude toliki teret da, što se češće o njoj razmišlja, to se osoba više iscrpljuje i intelektualno, gubi motivaciju za posao i pada u depresiju.

- Preterano razmišljanje o nekoj tajni povezanoj s poslom može da bude vrlo demotivišuće - kaže Majkl Slepijan, asistent na CBS i koautor studije.

Foto: Shutterstock

Informacije otkrivajte samo osobama od poverenja

Zato savetuje da se tajna podeli s osobom od poverenja, a onima koji je nemaju sugeriše da je jednostavno zapišu.

- U svim ovim slučajevima osoba će osetiti psihičko, ali i fizičko olakšanje - rekao je Slepijan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija