• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.06.2024

14:00

Bizaran običaj ovog naroda zgrozio planetu! Neobične nozdrve simbol lepote -  žene ubijaju ako ne izdrže tretman  (VIDEO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Bizaran običaj ovog naroda zgrozio planetu! Neobične nozdrve simbol lepote - žene ubijaju ako ne izdrže tretman (VIDEO)

Podeli vest

Mnogi običaji širom sveta u različitim kulturama su i više nego bizarni, pogotovo kada su žene u pitanju. Jedan snimak na društvenoj mreži zgranuo je mnoge, a tiče se obreda koji se obavlja kako bi žene bile što lepše i atraktivnije za udaju.

Ovaj bizaran običaj koji će verovatno šokirati one koji za njega nisu čuli su isečene nozdrve u koje je ubačeno drvo bambusa. Što je veća nozdrva, veća je šansa za ženu da bude udata.

Foto: Shuterstock

 

Naime, ova tradicija postoji vekovima u Apatani regionu u severnom delu Indije, gde su žene primorane da još u najranijem uzrastu imaju isečene nozdrve i da njihov izgled bude u najmanju ruku neobičan u odnosu na klasične standarde lepote.

Kad iseku nozdrve moraju ih pokloniti svom mužu, a čak i pored svoje prirodne lepote devojke ne mogu da se udaju ako nemaju ovakav neobičan nos. Što je rupa veća, to je devojka atraktivnija i rastu joj šanse za udaju. Ceo proces se obavlja bez anestetika, a za to vreme devojka ne može da diše na nos samo na usta.

Foto: Shuterstock

 

Proces traje nekoliko sati, a ako žena nije sposobna da izdrži bol za to vreme, kazna je veoma surova - izgubiće život. Kako žene stare, rupe na nozdrvama su im sve veće i veće, i svake godine imaju priliku da time pokažu svoju jedinstvenu lepotu. Snimak ovog bizarnog običaja obišao je svet, a ljudi su ostali u šoku.

 

 

- Šta se dešava kada imaju sinuse ili infekciju? Mogu samo da zamislim koliko to teško može da bude.

- Želim samo da znam šta rade muškarci kako bi privukli žene?

- Usta ne govore mnogo, to je svrha običaja.

- Najbolnije od svega je što muškarci ne treba ništa da rade.

- Jezivo, kakve muke trpe. 

- Strahota, žive ko divljaci. 

- Ako je ovo simbol lepote, teško svakom ženskom detetu koje se rodi u ovoj zajednici. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija