• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.07.2024

15:00

Dečak tvrdi da je umro 2001. godine i da se ponovo rodio! Do detalja ispričao svoj život, tražio da mu se promeni i ime (VIDEO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Dečak tvrdi da je umro 2001. godine i da se ponovo rodio! Do detalja ispričao svoj život, tražio da mu se promeni i ime (VIDEO)

Podeli vest

Priče o reinkarnaciji uvek su zanimljive i pomalo bizarne, ali ova priča o dečaku Kejdu koji tvrdi da je poginuo prilikom terorističkog napada u Njujorku jedna je od najčudnijih.

Kada je imao samo sedam godina, njegovi roditelji i on su izašli sa ovom pričom u javnosti.

Majka dečaka je ispričala da joj je dečak rekao da je poginuo tokom terorističkog napada 2001. godine u Njujorku, da bi se ponovo rodio 28. decembra 2004. godine kao njihov sin.

- Prvi put kad sam uzela Kejda u ruke bilo je neverovatno, zato što mi je rečeno da neću moći da imam decu. Ipak, Kejd je bio drugačiji. Nije bio kao druge bebe, već kao odrastao čovek. Pogledom kao da se pitao: "Ko ste vi?" - ispričala je majka.

Kod Kejda je sve bilo preuranjeno. Rano je počeo da govori, rano je prohodao. Već sa dve godine je pokazivao veliku inteligenciju. Mogao je da razgovara sa odraslima. Već sa tri godine je počeo da govori kako se seća svoje smrti. Počeo bi da plače usred noći i da priča kako je radio u visokoj zgradi, da je iz svoje kancelarije mogao da vidi Kip slobode.

 

 

Sanjao je da pada sa visoke zgrade

- Govorio mi je da sanja da pada sa zgrade i da je tako umro. Potpuno je nadrealno da trogodišnjak priča o Njujorku i smrti - sećala se.

Počela je da razmišlja da li je moguće da je bio u Svetskom trgovinskom centru?

- Veliki deo mene je negirao da je to moguće. Niko u mojoj porodici nije poznavao nikoga ko je bio u Svetskom trgovinskom centru. Kejd nikad nije bio u Njujorku. Mislila sam da ima bujnu maštu, ali onda je postao opsednut avionima - dodala je mama Moli.

Plašili su ga avioni

U početku je Kejd bio prestravljen avionima. Za njega su to bila čudovišta.

- Nije bio uplašen da bude u vazduhu, već se činilo da se više plaši gde oni idu - rekla je baka, a Kejd je dodao da ne voli visoke zgrade.

Prolazeći pored jedne jedne takve, uplašeno je izgovorio: 

- Podseća me na kule bliznakinje i vraća mi mnoge loše uspomene.

- Pokušala sam da nađem izgovore, ali došla sam do tačke da više nisam mogla da poričem. Rekao mi je da je bio u zgradi u koju je udarilo nešto, da se desila eksplozija i da je on pao sa zgrade. Odjednom su mi se sve kockice sklopile. Strah od aviona, visoka zgrada - ova osoba je bila u Svetskom trgovinskom centru - istakla je uplašena majka.

- Avion je udario u Svetski trgovinski centar, a onda sam ostao zaglavljen u zgradi. Dok sam padao i dalje sam bio živ. Udario sam o zemlju i umro - uznemireno je ispričao Kejd.

Foto: Shuterstock

 

Tražio roditeljima da mu promene ime

- Nije mu se sviđalo Kejd. Insistirao je da Kejd nije njegovo ime - naveli su roditelji.

Moli je počela da pretražuje sve na internetu u vezi sa 11. septembrom, pisala je po forumima u nadi da će joj neko odgovoriti i pomoći da rasvetli čitav slučaj. Jedna žena joj je poslala link koji je Moli ostavio bez daha.

- To je bila priča o čoveku koji je radio u Svetskom trgovinskom centru i čiji život i smrt odgovaraju Kejdovim uspomenama. Pronašla sam sve detalje, fotografije, ali nikad nisam pomislila da kontaktiram porodicu žrtve. Nisam želela da im remetim proces tugovoanja i patnje pominjem tog dana, a i šta bih im rekla: "Vaš sin nije umro, samo je neko drugi sada". Da mene neko pozove sa takvom vešću, spustila bih slušalicu.

Moli zna istinu i ko je bio čovek za kog veruje da je danas njen sin

- Znam ko je bio, znam kako je umro. Ali kao majka - osećam se bespomoćno. Ne mogu da mu odagnam te uspomene.

- Moja misija sada jeste da mu olakšam život što je više moguće, da mu pomognem da mu bude udobno u "novom telu". Mora da nauči da bude Kejd, da bude dete ponovo, da nauči da se smeje. Mislim da ćemo uspeti - ispričala je tada njegova majka Moli, u čemu je kasnije godinama i uspela, jer se Kejd, kako piše na kraju priloga, danas profesionalno bavi fudbalom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!
Mislite o ovome

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!

Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar koji je umro prošlog novembra, proveo je većinu svoje karijere razmišljajući o opasnostima od nuklearnog oružja. Ali u 99. godini, Kisindžer je počeo da upozorava na veštačku inteligenciju (AI), za koju je verovao da bi mogla biti daleko smrtonosnija od najmoćnije bombe.

16.07.2024

20:34

Zabava

Džet set

Srbija