• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.07.2024

23:20

Upoznali su je u provodu, pa saznali da je mrtva! Jeziva priča o Beograđanki koja šeta gradom tera strah u kosti

Shuterstock

Zanimljivosti

Upoznali su je u provodu, pa saznali da je mrtva! Jeziva priča o Beograđanki koja šeta gradom tera strah u kosti

Podeli vest

Davnih sedamdesetih godina među Beograđanima širila se jeziva priča o mladoj ženi po imenu Violeta, čije se veče iznenada pretvorilo u misteriju i strah.

U štampanim novinama 70-ih godina pojavio se članak koji je tada celoj naciji naterao strah u kosti. 

Naime, priča koja je zaposela svakoga ko je pročitao i širila se sa generacije na generaciju svakako je jedna od najstrašnijih i najjezivijih koje ste ikada čuli, a koju mnogi i danas prepričavaju. 

Priča počinje ovako:   

Jedne letnje večeri davne '70 dva momka su krenula u noćni provod i dok su se vozili gradom, odlučili su da svrate u jedan restoran u centru kako bi se osvežili i popili piće.

Foto: Shuterstock

 

Dok su sedeli za svojim stolom, nedaleko od njih pažnju im je privukla prelepa mlada devojka u beloj haljini koja je sedela sama. 

Očarani njenom lepotom ponudili su se da je časte pićem i prešli za njen sto. Predstavila se kao Violeta i dok su pričali na raznorazne teme i uživali u muzici, pažnju im je privklo to što je delovala odsutno i stalno gledala u daljinu. 

U jednom momentu kako je noć odmicala devojka je poželela da se provoza gradom uz komentar kako dugo nije bila u gradu i da bih baš volela da ga vidi. Ispijajući vino i spremajući se za polazak Violeta je nehotice oborila čašu i isprljala svoju belu haljinu. 

- Jao Bože, isprljala sam svoju omiljenu haljinu - rekla je.  

Foto: Shuterstock

 

Violeta je nenadano postala nervozna nakon incidenta sa čašom vina i kako se približavalo svitanje, postalo joj je i hladno. Zamolila je momke da je odvezu kući da se presvuče zbog prosutog pića i hladnoće koja joj je izazivala jezu, a jedan od njih je skinuo svoj sako i dao joj da se ogrne.  

Dok su se vozili do njene kuće u Kumodražu, ona je bila još nervoznija, a kada su stigli rekla je momcima da je sačekaju da se presvuče pa će dalje nastaviti druženje. 

Već je bilo svanulo, a Violeta nije izlazila iz kuće. Minuti su prolazili, čak i ceo sat i oni su počeli da sumnjaju da se nešto čudno dešava, te odlučili da pokucaju na vrata kuće u koju je ušla.

No, umesto prelepe devojke u beloj haljini, vrata je otvorila žena u crnini koja ih je upitala koga traže. Momci su začuđeno pogledali ženu i ispričali kako su upoznali u kafani devojku po imenu Violeta koja je trebalo da se presvuče i da izađe da nastave dalje druženje. Žena ih je tužno pogledala i iznenadila tvrdnjom da je Violeta već dugo mrtva.

Foto: Shuterstock

 

Odvela ih je do groba, a prizor koji su tamo zatekli ostavio ih je skamenjene u mestu. Sako jednog od momaka kojim je bila ogrnuta bio je preko njenog nadgrobnog spomenika. 

Ova jeziva priča naravno nikada nije zvanično potvrđena, ali je ostavila dubok trag među Beograđanima, a ova misterija se i danas prepričava.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!
Podkast

Migranti u Austriji drogiraju se na stanicama, a država im poklanja novac! Besplatan stan, struja, voda i džeparac, a rezultat su narkomani i dileri!

Današnji dan je dan ruske mornarice koji je svečano obeležen u Moskvi. Mnogi kažu da je ova svečanost izgledala lepše nego otvaranje Olimpijskih igara. Na sve važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik i novinar Nebojša Malić. Uživo u program iz Malija javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o Vagner grupi. Predsednik OLIP organizacije Danijel Panović javio se uživo iz Austrije gde je govorio o tome kako se ova država suočava sa migrantskom krizom. Pred kraj emisije putem vajber uključenja javio se i Mladen Duvnjak, ispred organizacije "Srbi za Trampa" koji je govorio o istorijski dobrim odnosima Srbije i Amerike.

28.07.2024

22:04

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)
Live TV

Jevreji u Americi drže sve banke i medije! Ko god pobedi na izborima biće na strani Izraela? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija