• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

17.01.2024

16:00

Recept Viktorije Semjonove zaludeo svet! Očistite creva prirodnim moćnim napitkom

Shutterstock

Zdravlje

Recept Viktorije Semjonove zaludeo svet! Očistite creva prirodnim moćnim napitkom

Podeli vest

Još je u davna vremena grčki filozof Hipokrat izjavio da sve bolesti započinju u crevima. Ta misao nikad nije zvučala tako istinito kao danas kada svedočimo tolikom broju ljudi obolelih od raka debelog creva.

Ako vaša creva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem telu se zadržava toksični otpad, koji se posle resorbira u organizam i bukvalno vas truje iznutra.

Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog creva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom "neprijateljskih" bakterija.

Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim obolenjima.

Zbog toga, put do zdravlja započinje detoksikacijom creva.

Znakovi koji ukazuju na to da su vaša creva preopterećena otpadnim stvarima i toksinima su: konstipacija, grčevi u stomaku ili crevima, kandida, upale bešike ili bubrega, loš zadah, gljivice na stopalima.

Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili celi organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruska stručnjakinja za prirodne oblike lečenja.

Foto: Shutterstock

 

Napitak za detoks creva

Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti creva, već i sprečiti razvoj raka debelog creva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice jer biste u protivnom u telo mogli uneti još više toksina.

Sastojci:

½ kg šargarepe

½ kg sveže cvekle

1 šaka naseckanih sušenih kajsija

1 šaka grožđica

1 supena kašika meda

Priprema:

Šargarepu i cveklu naseckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća.

Potom dodajte naseckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim zakuva sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tećnost 1 supenu kašiku meda.

Prebacite na neko hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati.

Zatim procedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok.

Kako biste što bolje očistili creva, primenjujte ovaj recept mesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana.

Foto: freepik

 

Dobrobiti sastojaka iz ovog napitka

Cvekla izvrsno čisti creva, jetru i krv te sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži celi spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući aminokiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak tumorskih ćelija u organizmu.

Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva te sadrži beta-karoten, koji se u telu pretvara u vitamin A. Taj je vitamin snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar vašeg imuniteta, koji je usto esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju.

Šargarepa čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi te štiti od raka.

Dobrobiti sušenih kajsija i grožđica su višestruke. Ovo sušeno voće u kombinaciji eliminiše višak sluzi iz vaših trbušnih organa te doprinosi zdravlju jetre i pankreasa.

Sušene kajsije deluju poput blagog laksativa te podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Grožđice takođe podstič probavu te ublažavaju anemiju i smanjuju rizik od raka.

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i “tečnim zlatom”, često se primenjuje kao prirodni lek u narodnoj medicini.

Sadrži belančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu te ima snažna antibakterijska svojstva.
Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost tzv. dobrih bakterija u crevima.

Dodatni saveti za zdravlje creva:

Izbegavajte masnu, prženu i prerađenu hranu te gotova jela. Jedite kupusasto povrće poput kelja, brokula, kupusa… Konzumirajte hranu bogatu vlaknima, poput smeđeg pirinča, zelenog lisnatog povrća, jabuka, bobičastog voća i lanenih semenki, jer takva hrana dodatno čisti zid creva i podstiče njihovu peristaltiku.

Uzimajte probiotike ili tzv. dobre bakterije, koje doprinose optimalnoj funkciji crevne mikroflore. Konzumirajte što više vode i nezašećerenih biljnih čajeva, koji ispiraju i eliminišu toksine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija